Готварство

Свински пържоли с подправки

16 Окт 2018 | 06:11 |
Рейтинг:
Време на приготвяне: 45 минути Порции: 4
Свински пържоли с подправки

Продукти:

  • 4 броя вратни пържоли
  • 1 супена лъжица готов микс от подправки за скара или свинско
  • ½ чаша масло, разтопено
  • 2 и ½ супени лъжици брашно
  • 1 чаена лъжица сушен босилек
  • ½ натрошено кубче телешки бульон
  • 2 чаши прясно мляко

Приготвяне:

Овкусете месото от двете страни с микса от подправки. Разтопете част от маслото в голям тиган на средна температура. Запечатайте пържолите в маслото, докато покафенеят, а в центъра станат розови или за около 10 минути от всяка страна. Ако имате термометър за печене ще ви е най-лесно да разберете кога трябва да свалите от котлона – когато градусите вътре в месото достигнат 63. Тогава добавете останалото масло в тигана. Пържете още няколко минути, докато месото е напълно готово. Преместете го в тава за печене.

Намалете котлона. Върнете празния тиган с мазнината отново на огъня. Смесете брашното, босилека и кубчето бульон в купа. Разбъркайте добре. Може да добавите и черен пипер по желание. Разбъркайте сместа с мазнината в тигана за около 1 минута. Разбърквайте постоянно, докато покафенее или за 2 минути.

Върнете месото обратно в сместа в тигана, за да полепне добре и гответе още 4 до 6 минути от всяка страна.

Снимка: iStock

Вижте още от: