Меню

Медено-чеснови свински ребърца

29 декември 2018 | 08:42 | Илияна Николова
4 от 2 гласа
Добави в любими
2 кг свински ребърца 
½ чаша мед 
¼ чаша соев сос 
¼ чаша бял винен оцет 
2 скилидки чесън, пресовани
2 супени лъжици кафява захар 
1 чаена лъжица сода
1 чаена лъжица чеснова сол
90 мин.

  • Порции: 8

Продукти
Приготвяне

Нарежете ребрата на индивидуални порции по няколко ребърца. В голяма купа смесете меда, соевия сос, оцета, чесъна, солта и захарта. Разбъркайте добре и добавете содата. Отново разбъркайте. След като шупне леко, потопете ребърцата в маринатата. Добре е да бъдат напълно покрити от сместа. Покрийте ги и ги оставете да престоят така 2-3 часа. 

Печете в загрята на 200 градуса фурна за около час или до хрупкава коричка. 

Снимка: istock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай