Готварство

Медено-чеснови свински ребърца

29 Дек 2018 | 08:42 |
Рейтинг:
5 от 1 гласа
Време на приготвяне: 90 минути Порции: 8
Медено-чеснови свински ребърца

Продукти:

  • 2 кг свински ребърца
  • ½ чаша мед
  • ¼ чаша соев сос
  • ¼ чаша бял винен оцет
  • 2 скилидки чесън, пресовани
  • 2 супени лъжици кафява захар
  • 1 чаена лъжица сода
  • 1 чаена лъжица чеснова сол

Приготвяне:

Нарежете ребрата на индивидуални порции по няколко ребърца. В голяма купа смесете меда, соевия сос, оцета, чесъна, солта и захарта. Разбъркайте добре и добавете содата. Отново разбъркайте. След като шупне леко, потопете ребърцата в маринатата. Добре е да бъдат напълно покрити от сместа. Покрийте ги и ги оставете да престоят така 2-3 часа. 

Печете в загрята на 200 градуса фурна за около час или до хрупкава коричка. 

Снимка: istock

Опитайте още: