Готварство

Мексикански огнен ориз със свинско

05 Фев 2019 | 06:47 |
Рейтинг:
Време на приготвяне: 60 мин Порции: 4
Мексикански огнен ориз със свинско

Продукти:

  • 2 и 2/3 чаши вода
  • 1 и 1/3 чаши ориз
  • 500 г свинско за готвене
  • 250 г от любимия ви пикантен сос (готов)
  • 250 г готварска сметана
  • 400 г настърган пармезан

Приготвяне:

Кипнете водата в тенджера. Сварете ориза за 20 минути. Отцедете от водата. Нарежете месото на не много едри парчета. Запържете ги в малко мазнина в тиган на средна температура до златисто.

В тава за печене смесете сварения ориз и месото. Добавете пикантния сос и сметаната. Покрийте с настъргания пармезан, който можете да замените с кашкавал или сирене по избор. Овкусете със сол и пипер.

Печете 20 минути в загрята на 200 градуса фурна.

Снимка: iStock

Опитайте още: