Мексикански огнен ориз със свинско
05 Фев 2019 | 06:47 | Илияна Николова Време на приготвяне: 60 мин Порции: 4
Продукти:
- 2 и 2/3 чаши вода
- 1 и 1/3 чаши ориз
- 500 г свинско за готвене
- 250 г от любимия ви пикантен сос (готов)
- 250 г готварска сметана
- 400 г настърган пармезан
Приготвяне:
Кипнете водата в тенджера. Сварете ориза за 20 минути. Отцедете от водата. Нарежете месото на не много едри парчета. Запържете ги в малко мазнина в тиган на средна температура до златисто.
В тава за печене смесете сварения ориз и месото. Добавете пикантния сос и сметаната. Покрийте с настъргания пармезан, който можете да замените с кашкавал или сирене по избор. Овкусете със сол и пипер.
Печете 20 минути в загрята на 200 градуса фурна.
Снимка: iStock
Опитайте още: