Готварство

Италиански панирани пържоли

20 Май 2019 | 06:40 |
Рейтинг:
Време на приготвяне: 60 мин Порции: 2
Италиански панирани пържоли

Продукти:

  • 4 броя свински пържоли
  • 3 яйца
  • 2 супени лъжици прясно мляко
  • 1 и ½ чаши хлебни трохи
  • ½ чаша настърган пармезан
  • 2 супени лъжици магданоз
  • 2 супени лъжици зехтин
  • 4 скилидки чесън, пресован

Приготвяне:

В купа смесете яйцата и млякото. Разбийте. В отделна купа смесете хлебните трохи, пармезана и магданоза.

Загрейте зехтина в голям тиган на средна температура. Запържете чесъна до леко кафяво. Извадете го от тигана. Важното е да овкуси мазнината.

Потопете всяка пържола в яйчената смес, след това в сместа с хлебните трохи. Покрийте възможно най-добре. Запечатайте пържолите в тигана за 5 минути от всяка страна. След това ги сложете в тава за печене. Печете в загрята на 180-200 градуса фурна до кафява коричка или около 30 минути.

Снимка: iStock

Вижте още: