Готварство

Печена касерола с кайма от сурова наденица

19 Май 2019 | 06:29 |
Рейтинг:
Време на приготвяне: 90 мин Порции: 6
Печена касерола с кайма от сурова наденица

Продукти:

  • 500 г свинска сурова наденица
  • 500 г картофи
  • 1 глава лук, нарязан
  • 5 яйца
  • ½ чаша прясно мляко
  • ½ чаена лъжичка чеснов прах
  • 1/8 чаена лъжица чубрица
  • сол и черен пипер на вкус
  • 300 г настърган кашкавал или сирене по избор

Приготвяне:

Загрейте фурната на 180 градуса. Намазнете тава за печене. В нея подредете нарязаните на колелца картофи.

Загрейте малко мазнина в тиган на средна температура и в него запържете нарязаната наденица (или можете да извадите съдържанието ѝ, каймата вътре е готова и овкусена) и лука, като разбърквате постоянно.

След като каймата покафенее я извадете от мазнината и я отцедете. Разбийте яйцата, млякото, подправките. Залейте с тях картофите. Покрийте с половината кашкавал. След това подредете сместа с каймата и накрая отново покрийте с кашкавал. Увийте тавата с фолио и печете за 1 час. Свалете фолиото и печете още малко до поява на кафява коричка.

Снимка: iStock

Опитайте още: