Готварство

Свински котлети в гъбен сос

14 Сеп 2019 | 05:39 |
Рейтинг:
5 от 1 гласа
Време на приготвяне: 60 мин Порции: 6
Свински котлети в гъбен сос

Продукти:

  • 12 броя свински котлет без кост
  • 2 чаши хлебни трохи или галета
  • 2 супени лъжици настърган пармезан
  • 1 супена лъжица сушен магданоз
  • 1 чаена лъжица сол
  • ½ чаена лъжица черен пипер
  • 225 г масло
  • 2 скилидки чесън, пресован
  • 1 чаша сухо вино
  • 500 г гъби, нарязани
  • 1 супена лъжица царевично нишесте
  • 2 супени лъжици вода
  • зехтин

Приготвяне:

В голяма купа смесете хлебните трохи, пармезана, магданоза, солта и пипера. Намажете месото с малко зехтин. След това го оваляйте добре в сместа с хлебните трохи, за да полепне добре. Разтопете маслото в голям тиган на средна температура. Запържете чесъна за 30-40 секунди. Изсипете виното и в него задушете гъбите. Оставете ги да къкрят и омекнат за около 10 минути.

Отделно разбъркайте заедно царевичното нишесте и водата. Добавете към гъбите. Разбъркайте, за да се получи гъст сос. Когато се сгъсти го свалете от котлона и оставете настрана. Междувременно загрейте няколко лъжици зехтин в друг голям тиган на средна температура. Запържете свинското в него до златисто. Сервирайте месото полято с гъбения сос.

Снимка: iStock

Опитайте още: