Готварство

Прясно зеле с бекон, лук и гъби

13 Ное 2019 | 05:50 |
Рейтинг:
5 от 1 гласа
Време на приготвяне: 40 мин Порции: 6
Прясно зеле с бекон, лук и гъби

Продукти:

  • 500 г бекон
  • 1 зелка, нарязана
  • 1 голяма глава лук, нарязан
  • 300 г пресни гъби, нарязани
  • сол и черен пипер на вкус

Приготвяне:

Загрейте малко мазнина в дълбок тиган. Задушете в него бекона, нарязан на кубчета. Разбърквайте постоянно, докато покафенее. Отцедете бекона върху кухненска хартия, докато се охлади. В същата мазнина задушете зелето, лука, гъбите. След като омекнат, добавете отново бекона. Овкусете с подправките. Намалете котлона и оставете да се готви още 10-15 минути.

Снимка: iStock

Вижте още: