Готварство

Пържено зеле с бекон, лук и гъби

21 Яну 2020 | 05:10 |
Рейтинг:
5 от 1 гласа
Време на приготвяне: 60 мин Порции: 6
Пържено зеле с бекон, лук и гъби

Продукти:

  • 500 г бекон
  • 1 зелка, нарязана
  • 1 глава кромид лук, нарязан на едро
  • 350-400 г гъби, нарязани
  • сол и черен пипер на вкус
  • олио за пържене

Приготвяне:

В тиган на средна температура загрейте малко олио или зехтин за пържене. В него запържете нарязания бекон, като разбърквате постоянно. Когато добие златиста коричка го извадете и отцедете от мазнината. Изхвърлете мазнината от бекона. Загрейте друга, чиста мазнина в същия тиган. В нея запържете нарязаните зеле, лук и гъби. След като омекнат, върнете бекона в тигана. Овкусете с подправките и пържете, докато ястието добие цялостно златист цвят.

Снимка: iStock

Вижте още: