Готварство

Свински котлети с гъби и чушка

13 Фев 2020 | 05:36 |
Рейтинг:
5 от 1 гласа
Време на приготвяне: 45 мин Порции: 4
Свински котлети с гъби и чушка

Продукти:

  • 4 броя свински котлети без кост
  • 1 щипка сол
  • 1 чаена лъжица лимонов сок
  • 1 супена лъжица зехтин
  • 1 чаша бяло вино
  • ½ чаша вода
  • 1 чаша гъби, нарязани
  • ½ зелена чушка, нарязана
  • ½ глава лук, нарязан
  • 2 скилидки чесън, пресован
  • ½ чаша чери домати
  • 1 супена лъжица масло

Приготвяне:

Овкусете котлетите със солта и лимоновия сок. Загрейте тиган на средна към висока температура. В него загрейте зехтина. Сложете котлетите в него. Гответе, докато добият златист загар или по 5 минути от всяка страна. Залейте с половината от чашата вино. Оставете да закъкри. След това гответе, докато котлетите добият розов център във вътрешността и докато течността започне да се изпарява от тигана. Ще отнеме около 10 минути. Прехвърлете месото в чинии за сервиране.

В тигана добавете гъбите, чушката, лука, чесъна. Увеличете котлона и разбърквайте постоянно, докато омекнат и соковете им започнат да се изпаряват или около 5 минути. Добавете остатъка от виното, нарязаните домати, маслото. Разбърквайте в продължение на 2-3 минути, докато се сгъсти леко. Сервирайте месото с гарнитурата от зеленчуците.

Снимка: iStock

Опитайте още: