Готварство

Телешки гювеч по рецепта на Гордън Рамзи

22 Окт 2019 | 07:57 |
Рейтинг:
4 от 11 гласа
Време на приготвяне: 1 час и 40 минути Порции: 4-6
Телешки гювеч по рецепта на Гордън Рамзи

Продукти:

  • 1 кг телешко месо за готвене
  • 3 скилидки чесън
  • 1 глава лук
  • няколко стръка мащерка
  • 500 г пресни печурки
  • 2 супени лъжици горчица
  • сол, черен пипер
  • 1 с.л. доматено пюре
  • 2-3 с.л. заквасена сметана
  • 2 чаени чаши телешки бульон
  • пресен кориандър
  • бучка масло
  • зехтин за задушаване на зеленчуците

Приготвяне:

В тиган задушете чесъна, лука и мащерката. Когато поомекнат, добавете нарязаните гъби. Щом се задушат добре, отстранете зеленчуците в чиния или просто ползвайте втори тиган. Овкусете месото със сол и черен пипер и го нарежете на малки парченца.

Сгорещете малко парче масло, сложете месото и добавете горчица. Когато месото се задуши от всички страни, сложете доматеното пюре и бульона, както и сметаната. Разбъркайте добре и оставете да къкри.

Щом месото е почти готово, прибавете към него зеленчуци и гответе до пълна готовност. Накрая поръсете с пресен кориандър.

Снимка: istock

Рецепта: gordonramsaysrecipes