Телешки стек горгонзола

1 февруари 2016 | 12:00 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
500 г телешки пържоли, обезкостени
200 г гъби, нарязани
1 голяма глава лук, нарязан на полумесеци
¼ чаша оцет балсамико
1 чаша готов сос маринара (или италиански сос по избор)
400 г натрошено синьо сирене
45 мин.

  • Порции: 2

Продукти
Приготвяне

Загрейте мазнина в голям тиган на висока температура. Запържете телешките пържоли. Пържете, докато покафенеят от двете страни за по няколко минути. След това извадете месото.

Намалете котлона. Сложете на негово място гъбите и лука да се задушат за около 5 до най-много 10 минути в зависимост от това колко сготвени искате да са. Добавете оцета и соса маринара. Разбърквайте всичко непрекъснато за около 2 минути.

Върнете месото обратно в тигана при зеленчуците. Прибавете и синьото сирене. Гответе до готовност като разбърквате. Сиренето трябва да се разтопи.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай