Готварство

Сочно телешко със сини сливи

21 Фев 2016 | 09:17 |
Рейтинг:
3 от 3 гласа
Време на приготвяне: 180 минути Порции: 3
Сочно телешко със сини сливи

Продукти:

  • 1 кг телешко бонфиле
  • 3 супени лъжици олио
  • 2 чаени лъжички брашно
  • 2 големи глави лук
  • 8 скилидки чесън
  • 1 чаена лъжичка кимион (по желание)
  • няколко стръка розмарин
  • 250 мл червено вино
  • 250 мл телешки бульон
  • 2 чаени лъжички мед
  • 150 - 200 г сушени сливи без костилки
  • сол и пипер на вкус

Приготвяне:

В тиган загрейте добре олиото и сложете месото, което предварително сте нарязали на хапки. Запечатайте го от всички страни и след това добавете към него нарязаните лук и чесън.

След като зеленчуците се задушат, добавете брашното, а малко след това и кимиона, розмарина, червеното вино, бульона, сините сливи и меда. Разбъркайте добре и гответе ястието на бавен огън до готовност. Сервирайте с гарнитура по ваш избор.

Снимка: istock

Опитайте още: