Готварство

Телешки руладини със сушени домати, спанак и бекон

29 Апр 2017 | 08:34 |
Рейтинг:
5 от 1 гласа
Време на приготвяне: 60 минути Порции: 4
Телешки руладини със сушени домати, спанак и бекон

Продукти:

  • 800 г телешко месо
  • 150 г шунка или пушен бекон
  • 100 г сушени домати
  • 2 стръка пресен магданоз
  • 200 г пресен спанак
  • 10 мл доматено пюре
  • 2 щипки черен пипер
  • 2 щипки сол
  • 1 супена лъжица горчица
  • 100 мл олио
  • 20 г масло
  • 1 глава лук

Приготвяне:

Нарежете месото на 4 слайса с дебелина около сантиметър. Начукайте ги, за да стане месото по-тънко и крехко. Поръсете с черен пипер и сол от двете страни, а от едната страна намажете с горчицата.

Задушете спанака във вряща вода за няколко секунди, колкото да омекне. Отцедете го. Разстелете го върху месото. Върху него подредете сушените домати и ситно нарязания магданоз. Нарежете лука на ситно и също го добавете към месото.

Завийте месото на рулца, след това го увийте в слайсовете шунка (бекон), накрая го стегнете с конец. Запържете го от всички страни в сгорещеното олио, докато се зачерви. Извадете руладините и ги поставете върху кухненска хартия да се отцедят.

Междувременно в същата мазнина в тигана добавете 1 супена лъжица брашно и го запържете. Разредете доматеното пюре с малко вода и го добавете към мазнината и брашното. Подправете с черен пипер и сол. Разбъркайте без да сваляте от котлона, докато сосът се сгъсти.

На финала върнете руладините в тигана, за да поемат от соса. Преди да ги сервирате отстранете конците. Сервирайте руладините, полети обилно със соса.

Снимка: iStock

Опитайте още: