Готварство

Булгоги с телешко и пресен лук

29 Окт 2018 | 06:05 |
Рейтинг:
Време на приготвяне: 45 минути Порции: 6
Булгоги с телешко и пресен лук

Продукти:

  • ¼ кромид лук
  • 2 стръка пресен лук, нарязан
  • 1/3 чаша соев сос
  • 3 чаени лъжици захар
  • 2 чаени лъжици печено сусамово семе
  • 3 скилидки чесън
  • 1 чаена лъжица сусамово олио
  • ¼ супена лъжица червен пипер
  • ¼ чаена лъжица настърган пресен джинджифил
  • 1/8 лъжичка черен пипер
  • 1 и ½ кг телешко филе, нарязано на малки парчета
  • 1 чаена лъжица мед

Приготвяне:

Смесете нарязаните кромид, пресен лук, соев сос, захар, сусам, пресования чесън, червения пипер, джинджифила и черния пипер в купа. Разбъркайте. Сложете нарязаното месо в маринатата и оставете за час или за през нощта в хладилник.

Загрейте тиган на средна температура. Запържете маринованото месо на порции, ако тиганът ви не е достатъчно голям. Добавете меда, за да карамелизирате месото. Разбърквайте от време на време, за да не загори.

Сервирайте булгоги, поръсено с още малко ситно нарязан пресен лук.

Снимка: iStock

Вижте още: