Готварство

Ароматна телешка яхния с картофи и моркови

04 Дек 2018 | 06:57 |
Рейтинг:
5 от 1 гласа
Време на приготвяне: 120 минути Порции: 8
Ароматна телешка яхния с картофи и моркови

Продукти:

  • 1 кг телешко за готвене
  • 1 консерва нарязани домати
  • 1 чаша вода
  • 3 супени лъжици нишесте или брашно
  • 1 кубче телешки бульон
  • 2 чаени лъжици захар
  • 1 и ½ чаени лъжици сол
  • ¼ чаена лъжица черен пипер
  • 4 моркова, нарязани
  • 2 стръка целина, нарязани
  • 3 картофа, нарязани на кубчета
  • 1 глава лук, нарязана
  • 1 филийка хляб, нарязана на кубчета

Приготвяне:

Загрейте фурната на 180 градуса. Подгответе тава за печене като я намажете с мазнина.

В голям тиган запържете месото до кафяво. Отцедете от мазнината и оставете настрана. В купа смесете доматите, водата, нишестето, разтворения в чаша с вода бульон, захарта, солта и пипера. Разбъркайте.

В сместа добавете месото. Разбъркайте. Прибавете нарязаните целина, лук, картофи, моркови и кубчетата хляб. Прехвърлете всичко в тавата за печене. Печете за 2 часа под фолио. След като свалите фолиото, усилете фурната, за да се запече.

Снимка: iStock

Вижте още: