Готварство

Средиземноморско телешко с артишок

27 Юли 2019 | 05:29 |
Рейтинг:
5 от 1 гласа
Време на приготвяне: 7-8 часа Порции: 6
Средиземноморско телешко с артишок

Продукти:

  • 1 кг телешко филе
  • 1 супена лъжица олио от гроздови семки
  • 500 г артишок
  • 1 глава лук, нарязан
  • 4 скилидки чесън, пресован или ситно нарязан
  • 1 чаша телешки бульон
  • 300 г доматен сос
  • 250 г домати от консерва
  • ½ чаша нарязани маслини без костилка
  • 1 чаена лъжица риган
  • 1 чаена лъжичка магданоз
  • 1 чаена лъжичка черен пипер
  • 1-2 дафинови листа
  • ½ чаена лъжичка кимион
  • 1-2 щипки сол

Приготвяне:

Загрейте олиото в голям тиган на средна температура. Запечатайте в него телешкото до кафяво или по 2-3 минути от всяка страна. Преместете го в купата на мултикукъра. Покрийте с нарязания артишок. Поръсете с подправките. Залейте с бульона и доматения сос. Добавете и доматите от консерва. Накрая поставете дафиновите листа, които преди сервиране ще извадите.

Гответе на бавна програма за 7-8 часа.

Снимка: iStock

Вижте още: