Готварство

Телешки гулаш с чушки и чесън

09 Яну 2020 | 05:30 |
Рейтинг:
5 от 1 гласа
Време на приготвяне: 120 мин Порции: 6
Телешки гулаш с чушки и чесън

Продукти:

  • 150 г масло или зехтин
  • 4 глави лук, нарязани
  • 50 г сладък червен пипер
  • 1 супена лъжица оцет, разреден в 60 мл вода
  • 1 кг телешко, нарязано за готвене
  • сол на вкус
  • 2 скилидки чесън, пресовани
  • 1 чаена лъжица кимион
  • 1 чаена лъжица майорана
  • 1 супена лъжица доматено пюре
  • 1-2 червени чушки на жулиени
  • черен пипер на вкус

Приготвяне:

Загрейте избраната от вас мазнина в тенджера. В нея запържете лука, като разбърквате. Добавете червения пипер и разтворения оцет. Разбъркайте. Овкусете със сол и чесън, кимион, майорана и доматено пюре. Разбъркайте. Към тях добавете месото. Намалете котлона и гответе в продължение на 2-3 часа с напълно затворен капак. От време на време разбърквайте и ако се налага добавяйте малко вода. Гулашът се готви най-добре в собствените си сокове, отделени от месото и зеленчуците.

Щом телешкото стане много крехко и започне да се разпада лесно, долейте вода, колкото да го покрие. Добавете чушките и оставете ястието да къкри още 10 минути. Овкусете със сол и черен пипер.

Снимка: iStock

Опитайте още: