Свободно време

Кучето – символ на вярна дружба

26.01.2012г. / 12 15ч.
Вергиния Генова
Кучето – символ на вярна дружба

Няма да напиша нещо ново, когато кажа, че кучето е символ на вярна дружба. И това не е просто пожелателно твърдение, а е доказано с годините. Кучетата наистина са най-верните приятели на човека.

Смята се, че кучето е символ още на храброст, безкористност, мъжество и справедливост. Всичко това е взето от реалното общуване на човека с кучетата.

Ако имате фигурка на куче в дома си това е символ и за защита на дома ви, както и за подобряване на материалното ви състояние.

Кучетата олицетворяват още и семейната хармония, семейните ценности и защитават стабилността и сигурността на семейството.

Талисманът куче защитава от недоброжелатели, които можете да срещнете по пътя – от обири, от нападения, от зли хора и зли сили.
Според фън шуй кучетата са пазители на дома и децата. Предпазват дома от отрицателна енергия. А ако си купите фигурки на кучетата ФУ и ги сложите на перваза на прозореца с лице навън, те ще предпазват дома ви.

Така че, ако някога решите да подарите на някого сувенир, то фигурката на куче носи много позитивен символизъм. Може да подарите такава на истинския си приятел или да вземете такава за децата и дома.
А ако питате мен, вземете си истинско куче – то ще ви донесе много повече радост. Наистина и много повече грижи от това само да бършете праха на статуетката, но ще ви дари с много обич и радост. И всички тези символи, които ги четете тук, ще ги изживеете в дома си.

Прочетете още:

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
ттц ( преди 9 години )
Рени ти май не прочете статията. Това, че си наръфана от куче което се вревърнало в хищник, да хищник защото и то е животно като теб което гладува. А докато едно домашно животно, което го обучаваш и го храниш и то се отблагодаря като те предпазва. Това вече е най - добър приятел, защото ти без него не можеш. Има различка от едно от другото.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
Ася ( преди 11 години )
Ами за съжаление ние обричаме кучетата да се скитат и те се превръщат в зверове, особено зимата, особено когато са на глутници. И после човешкото нехайство се връща върху тях - за съжаление за хапани съвсем невинни хора, които не биха навредили никому. Защо преди години не е имало ничии кучета, а това е феномен на демокрацията. Един от синонимите на демокрация е безотговорност.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1 rate up comment 1 rate down comment
reni ( преди 11 години )
Вярно е , че кучето е най-добрия другар...то обикновено се отнася за СОБСТВЕНОТО куче. Вчера без каквато и да е причина , в 17 ч след обяд до блок 29 в кв.Свобода бях нападната и ожесточено ръфана от две бездомни кучета . Добре , че имах дебела тораба с дрехи и книжа ,че тя ме предпази от ужасни рани и ухапвания. Случайна жена ми се притече на помощ и ме заведе до дома ми , защото бях безкрайно уплашена и стресирана. Днес не смея да изляза от дома си . Докога Та...наистина е добър приятел...ли ще бъда в такъв стрес ?!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар