Свободно време

Специална площадка за кучета откриха в София

В центъра на София вече има площадка за свободно разхождане и трениране на кучета

03.12.2012г. / 09 24ч.
Аз жената
Специална площадка за кучета откриха в София

На 1 декември 2012 Княжеската градина, разположена в сърцето на София, стана дом на първата по рода си обособена зона за свободно разхождане на кучета.

Независимо от дъждовното време, на новата тренировъчна площадка, която е разположена в близост до националния стадион „Васил Левски“, на ъгъла на ул. „Генерал Гурко“ и бул. „Евлоги и Христо Георгиеви, се събраха повече от стотина граждани и техните любимци. Достъпът до площадката ще е свободен денонощно за всички кучета и техните собственици, които искат да разходят свободно любимците си или да ги обучават.

Свързани статии

Тази инициатива е спонсорирана от частна фирма и е в съответствие и с усилията на местните власти по отношение на отговорното отглеждане на кучета и по този повод бе открита официално от г-н Елен Герджиков, председател на Столичен общински Съвет, заедно с г-жа Вергиния Стоянова, кмет на район „Средец“; г-жа Румяна Граховска, зам.-кмет на район „Средец“ и г-жа Джема Грозданова, народен представител.

За да демонстрират възможностите за дресиране на кучета на площадката, специално за откриването й се включиха професионални треньори и техните възпитаници. Те демонстрираха на всички присъстващи как биха могли да използват специално проектираните съоръжения за обучения, които са монтирани в два отделни сектора на зоната: за кучета от дребни породи и за кучета от средни и едри породи.

В деня на официалното си откриване зоната за свободно разхождане предложи много забавления за кучетата и техните стопани, като повече от 30 желаещи се записаха и за участие в състезанията със своите любимци, които бяха разделени в 2 групи за напреднали и аматьори. На финала бяха излъчени победители за 1-во, 2-ро и 3-то място, а всички останали присъстващи също получиха различни вкусни награди. Имаше победители от различни възрасти и породи, като най-малките двама състезатели бяха специално отличени, ведно със своите любимци.

Коментирай