Свободно време

10 от най-странните закони по света

Повярвайте, не сме ние най-зле

29.04.2013г. / 12 50ч.
Петя Зефирова
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

Може би и вие, както много други българи, не одобрявате и осъждате много от нашите закони, но вижте пък колко странни, необясними, та дори смахнати закони са написани в различни страни от всички краища на света. Човек може сериозно да се замисли дали законотворците, които са ги създали са били със здрав разум...

Мъж, който забрави за рождения ден на жена си в Самоа е преследван от закона като криминален престъпник. Представяте ли си колко силна памет трябва да притежават съпрузите в тази държава!

Свързани статии

Островърхите токчета на дамските обувки се оказва, че носят повече вреди на повърхността, върху която стъпват, отколкото върху стъпалата на елегантните и суетни дами. Гръцките закони забраняват на жените да ходят с такива токчета върху древни паметници на националното културно наследство.

Знаете колко много гълъби обитават именития площад пред катедралата „Сан Марко“ – една от емблематичните постройки във Венеция, нали? Ако ви споходи щастието да посетите този изключително живописен град, имайте предвид, че не бива да храните гълъбите на въпросния площад – това е забранено със закон!

На територията на Дубай консервативните традиции забраняват на двама души от различен пол да съжителстват в една хотелска стая, освен ако не са женени или много близки роднини.

Да пушиш лека дрога от рода на хашиш и марихуана в Холандия е официално позволено, но ако пушиш тютюн, ще бъдеш сметнат за закононарушител.

В Москва собствениците на автомобили плащат солени глоби, ако си позволят да шофират мръсна кола, а в Сингапур със закон е забранено дъвченето на дъвки, с цел запазване чистотата на държавата.

Сигурно ще ви се стори смешно, но англичаните приемат следния факт съвсем насериозно. В сградата на Парламента в Лондон не можеш да си позволиш „лукса“ да умреш. Това се счита за престъпление.

Ще бъдете заклеймен като престъпник ако ви хванат, че сте настъпил банкнота от националната валута на Тайланд на територията на държавата. Този акт се счита за груба обида спрямо краля и правителството.

В Израел закона забранява отглеждането на свине. Изключение се прави единствено и само ако това се налага за медицински изследвания и проучвания.

Коментирай