Свободно време

Какво отличава успелите хора от останалите?

Не спират да се учат

06.11.2013г. / 15 30ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

Успехът е нещо, към което всеки се стреми. Той се постига трудно, но още по-трудно се задържа. Всеки от вас има за пример човек, който е успял. Човек тръгнал от малкото, но с много труд и малко късмет постигнал големи успехи. Както всички останали така и успелите хора си имат свое ежедневие.

Всеки от тях следва стриктен план. И все пак има няколко основни признака, по които успелите се различават от всички останали. Вижте кои са, направете ги част и от вашия живот и бъдете успешни.

Не отлагат задачите си

Всеки от вас има моменти, в които се колебае дали да започне и да завърши дадена задача или да я отложи за друг ден. Вътрешният глас, който всички определят като мързел, често надделява. Отлагането на задачите не само ги натрупва във времето, но и разваля дисциплината, която е необходима, когато се стремите към успех.

Не мислете само за материалните облаги

Когато работата ви е свързана с други хора, мислете за това какво те ще получат, благодарение на вашия професионализъм и постоянство в работата. Добро обслужване и доволни клиенти, ако работите в областта на продажбите. Невероятно запомнящо се събитие, ако работите в областта на PR и други подобни области. Материалното почти винаги е водещо за вашата мотивация. Но намерете мотивация и в добрите идеи, които оставят траен отпечатък.

Свързани статии

Ставате рано и лягате късно

Успелите хора започват работа по-рано от останалите и работят до късно в офиса. Дори след като се приберат у дома, вечер те продължават да работят върху своите добри идеи. Усърдната работа за тях е ежедневие. Често социалният им живот се ограничава до комуникацията с колеги и клиенти. Ако искате да сте един от тях, поемете риска, че по-често ще работите и по-малко ще е времето ви за забавление.

Имат поставени ясни цели и отбелязват постигнатите успехи

Чували ли сте за техниката с белия лист? Вземете лист хартия. Подредете едно под друго нещата, които искате да постигнете. Например: да запиша курс по чужд език, да започна да спортувам, да прочета последните книги по икономика и т. н. Срещу всяка цел запишете това, което е необходимо, за да я постигнете.

Да посещавате три пъти седмично езиков курс, да си купите карта за фитнес, да си купите последните икономически книги. След записването на идеите, започнете веднага тяхното изпълнение. След като завършите всяка идея, отбележете отново на белия лист, че това вече е изпълнено. Всяка постигната идея е ваш малък успех.

Не забравят откъде са тръгнали

Ако успехът вече се е отбил при вас, за да го задържите, не забравяйте откъде сте тръгнали. Успелите винаги намират начин да се задържат „на земята“. Те винаги остават достатъчно критични към себе си и въпреки че знаят, че са добри в това, което правят, не спират да развиват своите възможности, запазвайки скромността си.

Не спират да бъдат любопитни

Успелите хора са и много любопитни. Те не спират да търсят информация за областта, в която се развиват. Имат богата обща култура и поставят четенето на книги на пиедестал. Освен това често не само са водещи лектори на семинарни обучения, но и самите те посещават такива.

Създават си добра репутация

Добрата репутация е част от професионализма и дипломатичното отношение към колеги и партньори. Успешните хора знаят, че комуникацията е повече от важна и дори в кризисни ситуации намират подходящите думи, с които да излязат професионално от затруднението.

Поддържат добра физическа форма

За да работите усилено и да сте винаги в добро психическо и физическо здраве, трябва да имате и добра физическа форма. Спортът ще ви тонизира и ще ви помогне да намалите напрежението и допълнително ще укрепи вашата дисциплина.

Рискуват

Често успелите се учат от грешките си. Грешки, които понякога допускат, когато са рискували.

 

Коментирай