Свободно време

Как един бивш офицер избира да стане писател

„Тактика на изгорената земя“ - Лев Пучков

28.08.2014г. / 11 23ч.
Аз жената
Снимка: Издателство "Хермес"

Снимка: Издателство "Хермес"

На 15 август излиза новата книга на Лев Пучков - „Тактика на изгорената земя“.

За книгата:


Оперативната разработка на отряд №9 в Чорни Яр продължава. Борбата с наркомафията в провинциалното градче става все по-ожесточена и граничи с полицейски произвол и злоупотреба с власт. Ръководителят на местното звено за борба с наркотрафика раздава смъртни присъди на наркобарони и дилъри и разпорежда конфискация на имуществото им. Освен това е наредено всички наркозависими да се регистрират в местната клиника, където ще получават квалифицирана помощ, а дистрибуцията на психотропни вещества изцяло преминава под контрола на държавата.

Хората на полковник Иванов все по-трудно се ориентират в необичайната ситуация. Те все още не могат да разберат кой е издал тези заповеди и кой поддържа драконовските мерки за безапелационното им спазване. Постепенно пред тях ще започне да изниква невероятен план, осъществяван с протекции от най-високо място.

За автора:


"Бивши офицери няма, офицер - това е диагноза." Лев Пучков.

Лев Пучков е роден през 1965 година. Получава музикално образование, а впоследствие завършва Новосибирското висше военно училище към Министерството на вътрешните работи на СССР.  Освен че се увлича по бойните изкуства и живописта, обича литературата и чете много още от детските си години.

Свързани статии

От 1987 до 2001 г. е офицер от вътрешни войски и служи на територията на Северен Кавказ и Закавказието. Като командир на отряд в СПЕЦНАЗ се сблъсква с невероятни ситуации на насилие и жестокост в борбата с трафика на хора, оръжие и наркотици. След като военната му част е разформирована, той се оказва на кръстопът. Самият Пучков споделя, че е могъл да стане бандит или телохранител. Вместо това избира да бъде писател.

Наситеният с приключения живот на Лев Пучков намира отражение и в творчеството му. Той е автор на четири серии остросюжетни романи. Произведенията му са динамични, напрегнати, изпълнени с много перипетии, самобитна ирония и безпощаден анализ на съвременното руско общество, разяждано от корупция и липса на морални ценности. 

Част от издаваните у нас романи на автора са: „Нашата лична война“, „Тротилов еквивалент“, „Бойно поле – Москва“, „Синове на джихада“, „Обратно броене“, „Опасно разузнаване“ и др.

На книжния пазар от 15 август

Обем: 320 стр

Корична цена: 12,95 лв

ISBN 978-954-26-1366-4

Издателство: "Хермес"

Коментирай