Свободно време

„Арена Армеец“ се оказа тясна за хорото на Николина Чакърдъкова!

Коледният концерт на певицата препълни огромната зала

12.12.2014г. / 12 02ч.
Мария Дуковска
Снимка: Булфото

Снимка: Булфото

Внушителната зала „Арена Армеец“ се оказа тясна за хорото на фолклорната певица Николина Чакърдъкова. Коледният концерт на изпълнителката се проведе под надслов „Да съхраним българското“.

Самото шоу започна с цитати на Паисий Хилендарски, Васил Левски, Христо Ботев и Иван Вазов. Междувременно 33-ма тъпанджии влязоха в залата от входовете срещу сцената. Символичен техен водач беше 6-годишният Иво.

Концертът започна с изпълнението на песента „Сватба“. Още при втората песен се зави хоро между публиката. Сред нея имаше цял обособен сектор от дошли с народни носии зрители. Въпреки това хора с носии или поне с фолклорни елементи се забелязваха и в останалите сектори.

„Сега разбирам защо не ме избрахте за депутат“, шеговито започна Чакърдъкова. По думите й, ако беше станала народен представител, може би нямаше да има концерт тази година.

След това тя не пропусна да похвали фирмата, построила залата, като си пожела двойно по-голяма за 80-ия си юбилей. След няколко песни се поправи и пожела новата зала да е готова още догодина. Тя обеща на публиката да провежда концерт всяка година на една и съща дата (11 декември).

Чакърдъкова зарадва феновете си с най-популярните си песни, сред които „Цветините очи“, „Мой роден край“, „Македонско девойче“, „Йовано, Йованке“, „Лудо младо“, „Назад, назад, моме Калино“.

Зрителите пък от своя страна показаха завидни танцувални умения като умело редуваха Право хоро, Ширто, Ръка, Самоковско, Малешевско.

Гост на сцената беше Боби Шапков, който изпя „Охридското езеро“, а преди това изпълни две дуетни песни с Чакърдъкова. След „Охридското езеро“ централно място на сцената зае Боряна Карпузова, която дотогава беше вокалист на Чакърдъкова, за да изпълни песента „Никола“. След нея „Неврокопските танцьори“, а с тях и цялата публика запя и затанцува „Земи огин, запали ме“.

След тези три изпълнения Чакърдъкова се появи на специално издигната 4-5 метрова вишка по средата на залата и изпълни „Зайди, зайди, ясно Слънце“. Последва македонска китка от песни, чиито текстове се изписваха по екраните в залата и така се получи своеобразно караоке. Така след продължилия над 3 часа концерт доволни бяха и стари, и млади.

На препълнения паркинг пред залата колите и автобусите бяха с регистрации от цялата страна. На шега Чакърдъкова предложи на когото му е тясно в залата, да използва и него, за да извие хоро.

Автор: Мария Нестерова, Dnes.bg

Коментирай
Свободно време