Свободно време

Глупави митове за сутиена

Не вярвайте на тези легенди и стереотипи!

27.03.2015г. / 15 31ч.
Илияна Николова
Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Сутиенът е много спорен компонент от бельото. Много жени го мразят, защото ограничава свободата им. Същевременно сутиенът е необходим. Много малко жени могат да си позволят да ходят без сутиен, а и невинаги професионалната и социалната среда позволява такава волност.

За сутиена и гърдите се носят какви ли не митове. Запознайте се с онези митове за сутиените, на които никога не трябва да се доверявате!

1. Да спиш със сутиен прави гърдите щръкнали

Няма такова нещо! На всички жени ни се ще просто да се събудим един ден с перфектните гърди, но това няма как да стане. Често не се случва дори след пластична операция. Дами, обичайте гърдите си такива, каквито са.

2. Банелите в сутиените предизвикват рак на гърдата

Няма доказателства за това твърдение. Въпреки това много жени вярват в този мит. Преди години тези слухове започнаха, защото някои изследователи намекнаха, че банелите са капан за токсини в гръдната тъкан, което повишава риска от рак.

Тези твърдения така и не се потвърдиха.

3. Белият сутиен е невидим

Това не е така. Ако мислите, че носенето на бял сутиен под бяла блуза го прави невидим – лъжете се. Най-добрият начин да прикриете сутиена е да подберете възможно най-доближаващ се до тялото цвят.

4. Ходенето без сутиен прави гърдите увиснали

Повечето жени си мислят, че неносенето на сутиен ще загрози и отпусне гърдите им. Това е мит. В много случаи отпускането на гръдната тъкан е генетично кодирано или има връзка с начина на живот, хормоналния баланс и диетата.

5. Спането на една страна води до различия във формата на гърдите

Различията в гърдите са налице при всички жени, така че това твърдение отпада. Няма причина тъканта на гърдите да се нарушава само заради спането на една страна.

Свързани статии

6. За големите гърди по-подходящи са спортните сутиени

Спортните сутиени са проектирани единствено за улеснение по време на тренировка. Това не означава, че надарените дами са принудени да ползват само такива сутиени. Тези сутиени нямат нищо общо с големината на гърдите. Те имат за цел добра поддръжка.

7. Носенето на сутиен по време на сън причинява рак на гърдата

Ако се чувствате комфортно, носейки сутиен в леглото, не се плашете, че това ще доведе до рак. Няма доказателства за това твърдение.

8. Размерът на презрамките не е от значение

Напротив! Ако имате едър бюст, презрамката трябва да е по-широка. Така ще си осигурите по-добра поддръжка и ще облекчите тежестта на врата.

Съвет: Най-добрият размер сутиен се познава по това, че ви пасва идеално на първата кукичка!

Коментирай