Свободно време

Какво не бива да споделяме в социалните мрежи

Снимки и видеоклипове на децата ви

09.04.2015г. / 11 31ч.
Михаела Лазарова
Снимка: thinkstock

Снимка: thinkstock

Социалните мрежи започват да заемат все по-голяма част от нашия живот. Ако за едни потребители се налага да прекарват там с часове, защото работата им го изисква, за други тези платформи често се превръщат в личен дневник. Социалните мрежи не са личен дневник!

Голяма част от последователите ви не се интересуват какво сте закусили, дали сте с разбито сърце, къде сте осъмнали и колко мразите шефа си.

Излишната информация, която предоставяме в личните си профили, може да ни превърне в досадници, вечно оплакващи се хора, безинтересни личности или да бъде злонамерено използвана срещу нас. Вижте какво не бива да споделяте в социалните мрежи.

Колко пилета, крави и т. н. имате във фермата, както и резултати от други игри и приложения в социалната мрежа.

Снимки, на които сте разголени. Независимо колко красива фигура имате и колко обичате тялото си, бъдете предпазливи с фотографиите, които споделяте.

Парти снимки, на които определено не сте за показване.

На всеки в определен момент от живота се случва да не харесва работата си или шефа. Въпреки това си спестете статусите, в които осъждате политиката на компанията, в която работите или критика към шефа ви.

Не споделяйте статуси, снимки и не се чеквайте от места в дните, в които се водите, че сте в болничен.

Личните семейни проблеми, проблемите с любимия, също нямат място в профила ви в социалните мрежи.

Снимки и видеоклипове на децата ви.

Лична информация, като година на раждане, адрес, телефонен номер, годишнина от сватбата, рождена дата на децата ви и т. н.

Снимки от ваши пътувания. Също така, когато не сте си у дома, а на поредното пътуване, избягвайте да се хвалите във Фейсбук.

Снимка на вашите кредитни карти. Може да ви звучи глупаво, но всъщност някои хора го правят.

Дневния си график. Когато някой се опитва да ви навреди ще следи всяка ваша крачка. Къде сте, по кое време излизате от дома си и т. н. Спестете тази информация на приятелите ви в социалните мрежи.

Свързани статии

Здравословни проблеми, които са далеч по-сериозни от настинка и грип.

В никакъв случай не споделяйте снимки и информация за вашите бижута, парични средства, нова техника или друга скъпа придобивка.

Разкриване на крайни възгледи по отношение на раса, религия или политически предпочитания.

Не споделяйте вашите лични разговори.

Понякога под снимка или статус темата прераства в разговор. Освен че ставате досадни, добре е да бъдете по-предпазливи и личните разговори да не стават достояние на всички ваши приятели и приятелите на вашите приятели.

Снимка: Reuters

Коментирай