Свободно време

Броени дни до финала на „Забавното лятно четене“ 2015!

Надпреварата между участниците е сериозна

11.09.2015г. / 14 22ч.
Мария Дуковска
Снимка: Az-deteto.bg

Снимка: Az-deteto.bg

В неделя, 13 септември 2015 г. от 12 часа в книжен център Greenwich в София ще бъдат обявени победителите в голямата кампания на Az-deteto.bg и Столична библиотека за насърчаване на четенето при децата – „Забавното лятно четене“.

Наградите ще бъдат връчени от д-р Тодор Чобанов, заместник-кмет на София, от посланиците на кампанията Силвия Лулчева, Иван Раденков и партньорите на проекта.

Награждаването ще се проведе заедно с детския празник „Стара хартия за нова книга“, който ще бъде открит от Йорданка Фандъкова, кмет на София.

Точно преди старта на новата учебна година ще бъдат раздадени призове на най-активните малки читатели в следните категории – „Най-четящо дете“, „Най-четящо училище“, „Най-четящ град“, „Най-активен читател“ (за детето, прочело и отбелязало най-много книги от самото начало на проекта) и „Най-млад читател“ (за дете от 1 клас, което е прочело и отбелязало най-много книги от всички първокласници в цялата страна) и няколко специални награди. Приза за най-четящ град тази година си оспорват пет населени места – Русе, Самоков, Видин, Перник и Габрово.

„Забавното лятно четене“ се радва на все по-голямо внимание от страна на младите читатели. Повече от 12 500 са децата, взели участие в нея, а само тази година новите ентусиасти са над 2000.

В неделя награди ще получат и победителите в двете възрастови групи (от 6 до 9 г. и от 10 до 14 г.) в конкурса за творческо писане „Моето невероятно лятно приключение“. Конкурсът се провежда за втори път в рамките на кампанията и се радва на нарастващ интерес. Тази година в него се включиха повече от 75 деца.

Коментирай