Свободно време

10 причини да обичаме есента

„Есента носи повече злато в джобовете от всеки друг сезон.“

28.09.2018г. / 14 36ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Тя е вече тук, донесла със себе си златните цветове. Есента! За някои от нас тя е любим сезон, в който откриваме много романтика. За други е меланхолия. Идването й е неизбежно, затова трябва да се опитаме да я приемем с всичката й красота и положителни страни.

Замислете се само... За есенния дъжд, който приятно потраква на перваза на прозореца. За наближаващия и изпълнен с много настроение Хелоуин. За шарените гумени ботуши, чадъри и дъждобрани.

За онези необикновени есенни вечери, в които прегръщаме любимия ни човек с чаша чай или мляко с аромат на мед и канела. Есента е необикновена. И за да ви убедим в това, споделяме 10 красиви мисли за нея.

„Есента е втора пролет, когато всяко листо е цвете.“ – Албер Камю

„Радвам се, че живеем в свят, където има октомври.“ – Люси Монтгомъри – „Анн от фермата Грийн Гейбълс“

Есента е най-трудният сезон. Всички листа падат и те падат така, сякаш се влюбват в земята“ – Андреа Гибсън

„Нито пролетната, нито лятната красота има такава благодат, каквато съм виждал в едно есенно лице.“ – Джон Дън

„Есента... последната хубава усмивка за годината.“ – Уилям Брайънт

Обичайте дърветата, докато листата им окапват, а след това им помагат да опитат отново през следващата година.“ – неизвестен автор

Свързани статии

„Есента носи повече злато в джобовете от всеки друг сезон.“ – Джим Бишъп

„Тя приличаше на есента, когато листата се обръщат и плодовете узряват.“ – Сара Адисън Алън „Градината на желанията“

„В една есенна градина има тъга, когато слънцето не грее...“ – Франсис Брет

„Нищо не умира така красиво, както есента.“ – Ашли Уилис

Снимка: istock

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
12234 ( преди 8 години )
1 rate up comment 0 rate down comment
анонимен ( преди 8 години )
любимото ми време от есента е ХЕЛОУИН Той e маскарад, който се провежда на 31 октомври най-вече в англоговорящите страни Великобритания, Ирландия, Канада и САЩ. Началото си води от келтския езически ритуал Самайн (Samhain) и съвпада с честването на католическия ден на Вси светии. По традиция децата носят страшни костюми, тиквени фенери и обикалят съседите си, като искат бонбони и сладки с предупреждението, че ако не получат такива ще им "изиграят номер".Произход и историяДревните келти посрещали своята Нова година Самайн (Сауин) в края на октомври. Те живеели с вярването, че в нощта срещу нея починалите през изминалата година навестяват земята в търсене на живи тела, в които да се вселят. За да се предпазят, келтите гасели огъня в огнищата и се опитвали да изглеждат колкото се може по-страшно - обличали животински кожи и глави, надявайки се да изплашат привиденията. Събирали се около огньове, запалвани от друидите жреци, устройвали гадания.Подобен на този е древният езически ритуал на кукерството, където присъстват същите атрибути - маски с рога и зловещо изражение, животински кожи като целта е гонене на злото.Християните вярват, че душите след смъртта и Божия съд не се връщат на земята. През 853 г. от Боговъплъщението, от Рождество Христово папа Григорий IV, в опит да замени съществуващия езически ритуал, утвърдил 1 ноември като ден на Вси Светии, ден за прослава на всички християнски светци и мъченици. Сред коренното население все още бушували езически заблуди и антихристиянски настроения и голяма част от местните хора продължавали да отбелязват деня по старому. С практиката на ходене по домовете и просене на бонбони и сладки се появили заплахи и притеснения срещу християните, които отказвали да участват в All Hallows Eve (така наричали деня на средновековен английски език).МНОГО ГОТИН ПРАЗНИК
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Свободно време