Знаете ли, че... гробът на Фреди Меркюри е неизвестен?

Интересни факти за великата рок легенда на всички времена

2018-11-24 06:10:00 | Илияна Николова

На 24 ноември 2018г. се навършват 27 години от смъртта  на музикалната легенда  Фреди Меркюри. Той умира през 1991г. от пневмония и усложнения, получени вследствие на заболяването СПИН. 

Днес в рубриката „Знаете ли, че...?“ ще ви запознаем с интересни факти за неповторимия и единствен за всички времена Фреди Меркюри.

Фреди казал на своя мениджър преди да умре няколко думи за това как иска да бъде запомнен след като си отиде. Той казал: „Можеш да правиш каквото искаш с имиджа ми, с музиката ми, ако искаш я ремиксирай, пускай я отново и отново – каквото и да е! Само не ме прави скучен!“

Рожденото име на Фреди е Фарук Булсара. Роден е на остров Занзибар. Семейството му се премества там, за да може баща му да продължи работата си в Британската колониална служба.

Фреди е записвал в цели три октави своите вокални изпълнения, дори почти четири. Единствената, която е записвала парчета в 5 октави е Марая Кери.

Меркюри имаше дългогодишна приятелка на име Мери Остин. Дори след като двамата се разделят, споделят в интервю през 1985 година, че са останали много близки приятели. Фреди дори казва, че Мери е неговата единствена приятелка и няма нужда от други. Нарича я „любовта на живота ми“. Той дори става кръстник на първородния й син.

Снимка: freddiemercury.com

Фреди Меркюри обожавал котките. В един момент имал цели 10 едновременно. Имал албуми с техни снимки, дори им посвещавал песни. Любимата му котка била Дилайла и тя имала специално написана песен в нейна чест.

Въпреки че на сцената Фреди беше истински вихър, близките му споделят, че в живота е бил много срамежлив и затворен. Това е и причината Меркюри да е давал много малко интервюта.

Още по темата

Гробът на Фреди Меркюри дълго време остава неизвестен за широката общественост. Той е кремиран след смъртта и само приятелката му Мери Остин знаела къде се намира пепелта му.

Многобройните почитатели на Меркюри обаче скоро откриват паметната плоча с неговото име в едно гробище, наречено Kensal Green Cemetery.

На плочата бил написан текст на френски език: „В нежен спомен за Фарук Булсара. 5 септември 1946-24 ноември 1991. За да бъда винаги близо до теб с цялата си любов“.

Плочата по-късно изчезва и мистерията продължава до днес.