Свободно време

Никога не затрупвайте бюрото с тези неща!

Вредни за здравето и стресиращи предмети върху бюрото

30.05.2016г. / 16 50ч.
Илияна Николова
снимка: istock

снимка: istock

Затрупани с работа в забързания ден често се оказваме седящи пред нездравословно бюро, отрупано с излишни предмети, които внасят стрес в тялото ни, извличат енергията ни и ни правят непродуктивни.

Какво не трябва да слагаме на бюрото си, за да го направим приветливо и здравословно?

Остатъци от храна

Освен че задържането на остатъци от храна може да се стори неприятно на колегите ви, огризките могат и да се вмиришат. С това ще допринесете за сърдитото отношение на колегите ви към вас.

Трохите по бюрото ви не говорят добре за вас. Правят само лошо впечатление. Някои дори могат да ви обвинят в разхищение на фона на нарастващия световен глад.

Офис консумативи в големи количества

Не е полезно бюрото ви да заприличва на канцеларски цех. По него в никакъв случай не трябва да има тонове химикалки, коректори, тефтери, кламерчета, гумички и листчета.

Просто в този хаос няма как да сте продуктивни, да се чувствате добре и да работите спокойно. Колкото и необходими да са ви тези консумативи, постарайте се да стоят настрана от вас, подредени на отделен шкаф.

Неподходящи снимки

За да въведем приятна обстановка на бюрото си, а и за да направим работното място по-уютно, често подреждаме лични снимки на него. Най-подходящи са снимките на децата, родителите или пък семейството.

В никакъв случай не слагайте майтапчийски снимки от социалните мрежи, снимки от купони с приятели или снимки с колеги, чието съдържание е компрометиращо или неприемливо в известна степен.

Ароматизатори

На вас може да не ви се нрави миризмата в офиса, но на колегите ви може и да им харесва. Натрапването от близко разстояние на различни ароматизатори може да предизвика конфликт от страна на най-близко седящите до вас колеги. Може да предизвика алергична реакция у някои или просто гневни изблици.

Когато предприемате поставянето на подобно устройство, винаги питайте от уважение и колегиалност.

Политически знаци

Значки, знаменца, политически брошури – всички политически рекламни материали са неприемливи за вашето работно бюро. Служебната обстановка трябва да е неутрална, за да няма пререкания и дрязги, спиращи работния процес. Запазете личните си политически предпочитания за себе си.

Хиляди бележки, залепени из цялото бюро

Водите си бележки непрекъснато, за да не забравите нещо? Залепяте ги из бюрото и върху монитора на компютъра, но в един момент какофонията ви пречи да видите наистина какво ви предстои в работния график.

Освен да всяват стрес, тези бележки не помагат в нищо друго. Органайзерите, било то хартиени или електронни, са много по-ефективни, отколкото хаотично залепените бележчици.

Лични козметични продукти

Важно е да изглеждате добре пред колегите си, но не е нужно те да знаят как точно го постигате. Парфюми, кремове, гримове, пилички и нокторезачки – всичко това трябва да остане скрито от погледите на колегите ви, дори от по-близките.

Нездравословни закуски

Безсмисленото похапване по време на работа крие риск от трупане на килограми. Ето защо снаксовете, бисквитите и шоколадовите лакомства трябва да стоят настрана от бюрото ви. Вместо тях заредете с хрупкави ядки, полезни пълнозърнести лакомства и плодове.

Снимки: iStock

Коментирай