Свободно време

Наркотици, депресия и арести: какъв беше животът на Джордж Майкъл

Звездата беше пословичен с тежкия си характер и труден живот

26.12.2016г. / 20 39ч.
Мария Дуковска
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Джордж Майкъл почина на 53 години навръх Коледа в дома си в Англия. Причината за смъртта засега е сърдечна недостатъчност или поне това е изявлението на мениджъра му Майкъл Липман.

Истинска ирония на съдбата е, че големият музикант си отиде именно на Коледа, а най-известната му песен е озаглавена „Last Christmas“ („Последната Коледа“).

Знаменити колеги на Майкъл като Мадона, Брайън Мей, Елтън Джон побързаха да изкажат своите съболезнования на близките на певеца и да споделят колко са шокирани от загубата.

Британският певец е един от най-продаваните изпълнители в Англия, с над 80 милиона продадени албума. Сред незабравимите му хитове са „Freedom“, „Last Christmas“, „Faith“, „Wake Me Up Before You Go-Go“.

През 2007-а година българската публика успя да се докосне до таланта на Джордж Майкъл, когато той изпълни най-големите си хитове на стадион „Локомотив“ пред 20 000 души.

Джордж Майкъл беше и звездата с една от най-дългите кариери, почти 40 години от живота му преминаха на сцената. Зад невероятната му кариера обаче се крият и много загуби, тежки моменти, които оказаха влияние както на песните му, така и на личния му живот.

Вижте кои бяха най-трудните житейски предизвикателства на Джордж Майкъл в нашата галерия.

Коментирай