Свободно време

Знаете ли, че... Кари Фишър е имала афера с Харисън Форд?

Любопитни факти за актрисата, изиграла вечната принцеса Лея

28.12.2016г. / 13 15ч.
Илияна Николова
Снимка: outnow.ch

Снимка: outnow.ch

През тази тежка откъм загуби година ни напусна още една любимка на много поколения – актрисата Кари Фишър, позната на света като принцеса Лея Органа от сагата „Междузвездни войни“.

Кари Фишър почина от инфаркт, вследствие на сърдечна криза, която получи преди броени дни на борда на полет от Лондон до Лос Анджелис.

За да почетем паметта ѝ, в рубриката „Знаете ли, че...?“ ще ви разкажем някои любопитни и малко известни факти за нея.

В една от мемоарните си книги Кари Фишър обвинява Джордж Лукас, че е съсипал живота ѝ.

Тя мразела костюмите, които се налагало да носи на снимачната площадка на „Междузвездни войни“. Най-омразен бил металният разголен костюм, който тя носи в „Завръщането на джедаите“, както и дългата бяла рокля в „Нова надежда“.

Дори веднъж споделила, че когато легне облечена в металния костюм, той оставал изправен, което правело всичките ѝ интимни части видими за екипа.

Съвсем наскоро Кари Фишър гостува в шоуто на Елън Дедженеръс по повод новата си книга. Там тя призна, че е имала афера с Харисън Форд по време на снимките на „Star Wars“, за която Форд не отрича. Кари Фишър е пазила тази афера в тайна цели 40 години.

По това време тя е била на 19 години, а Харисън Форд на 33 – женен с две деца. Актрисата обяснява увлечението си с атмосферата на снимачната площадка и харизмата на колегата си.

След смъртта ѝ за нея Харисън Форд казва: „Кари беше уникална... брилянтна, оригинална. Забавна и емоционално безстрашна. Тя изживя живота си смело.“

В новата си автобиографична книга „The Princess Diarist“ Фишър споделя още нещо много любопитно – тя обожава кола и пие средно между 10 и 12 малки бутилки на ден! Невинаги допива любимата си напитка, просто защото мрази да не е леденостудена и добре газирана.

Кари Фишър успява да победи някои големи имена от шоубизнеса, за да спечели ролята на принцеса Лея. Сред тях са Анджелика Хюстън, Джейн Сиймор, Сибил Шепърд, Глен Клоуз, Джесика Ланг, Сигърни Уийвър, Фара Фосет, Ким Бейсингър, Катлийн Търнър, Джина Дейвис.

В някои сцени от поредицата „Междузвездни войни“ се налагало гърдите на Кари да бъдат лепени надолу към тялото ѝ, защото костюмите не позволявали носенето на бельо.

Тя мразела не само някои от костюмите, но и емблематичната прическа с двете кравайчета над ушите. Признава това след края на снимките, защото се страхувала, че ако възрази и срещу това, Джордж Лукас ще се ядоса и ще я уволни.

Кари имала пререкания с майка си – актрисата Деби Рейнолдс за ролята на принцеса Лея. Бащата на Кари също е известен певец – Еди Фишър. Той изоставя майка ѝ Деби заради романс с Елизабет Тейлър.

Тя правила някои от каскадите за филмите сама без помощта на каскадьори и дубльори.

Любимите ѝ сцени от първата трилогия от 70-те и 80-те години били моментите, в които трябвало да спори с екранния си партньор Харисън Форд.

Коментирай