Свободно време

Курабийки с любовно послание за Свети Валентин

Романтична изненада за празника

10.02.2017г. / 14 34ч.
Михаела Лазарова
Снимка: youtube

Снимка: youtube

Без магията на любовта знаем, че не бихме могли да съществуваме и вдъхновени от наближаващия Свети Валентин, споделяме с вас една идея, с която да изненадате любимия човек. Вижте как да си направите лесни и вкусни курабийки, в които да скриете вашето любовно послание.

В купа сложете два белтъка, 1/2 чаена лъжичка ванилов екстракт, 1/2 чаена лъжичка бадемова есенция, 1 супена лъжица олио. Разбийте всичко с помощта на тел, докато се получи пухкава гъста смес.

Прибавете 1/2 чаша пресято брашно, 1 и 1/2 чаена лъжица царевично нишесте, 1/2 чаша захар, 3 чаени лъжички вода. Разбъркайте сместа добре. Полученото тесто може да разделите на две части и в едната да добавите няколко капки червена боя за храна, а може и изцяло да го оцветите.

С помощта на супена лъжица вземете малко количество от тестото. Върху хартия за печене, поставена в тавичка, оформете с облата част на лъжицата нещо като малка палачинка с диаметър около 5-6 см.

Свързани статии

Печете кръгчетата в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 6-7 минути. Още докато са топли, вземете едно кръгче, поставете в него листче с любовно послание, сгънете го на две, като го придържате с пръсти в средата.

След това прегънете бисквитката върху ръба на водна чаша, като продължавате да притискате с пръсти в средата. Отделете я във форма за мъфини, да се охлади и да запази формата си. Когато всички курабийки са готови, потопете всяка една от тях в разтопен шоколад и поръсете с цветни пръчици.

снимки:freeimages, Youtube

Вижте още:

Коментирай