Любо Киров, Pavell & Venci Venc’ и Орлин Павлов с концерт за децата с аутизъм

Вижте кои звезди се включиха в кампания, посветена на 2 април, световният ден за информираност за аутизма

2017-03-31 15:00:00 | Мария Дуковска

Родители на деца с аутизъм, специалисти в областта на приложния поведенчески анализ, публични личности, дарители, съмишленици на каузата да направят малко по-добър живота на хората с аутизъм в България, обединени в Сдружение „Аутизъм днес“ ви канят да отбележим заедно 2 април – Световния ден на информираност за аутизма.

На 2 април от 19.00 часа пред НДК ще се състои благотворителен концерт, посветен на Световния ден за информираност за аутизма, кулминацията на който ще бъде осветяването на НДК в синьо като част от световната кампания Autisum Speaks – Light It Up Blue (Освети в синьо). Тази година кампанията е с мотото „Детската усмивка е над всичко!“.

Водещи на събитието по традиция ще са Георги Мамалев, Део, Стефан Щерев, а тази година се включват и красивата Ева Кикерезова и Ники Стойнев.

В концерта с готовност се включват много изпълнители – -Любо Киров, Pavell & Venci Venc’, DARA, Орлин Павлов, Йоанна Драгнева, Дидо от D2, Коцето Калки и Мартина Табакова, група „Медикус“, вокална група „Бон Бон“, Поли Генова, група „LaTiDa“ и Богдан Томов.

Събитието „Освети в синьо“ се организира за шеста поредна година и е под патронажа на президента Румен Радев и на кмета на гр. София г-жа Фандъкова.

Г-жа Фандъкова е един от Посланиците на добра воля, сред които още са – Огнян Златев – ръководител на представителството на ЕК в България, Ираван Хира – Председател на Българския Форум на бизнес лидерите.

Сред специалните гости ще бъдат представители на институциите, общински съветници и кметове, с които през годините развихме отлични партньорски отношения, хора на изкуството и всички, които не останаха безразлични към каузата ни. Всички те през годините са ни помагали, за да стане факт изграждането на Център за приложен поведенчески анализ, да се обучат и сертифицират наши специалисти, които да работят там, и да получат световна акредитация като терапевти. Паралелно с това, много наши дарители и благодетели съдействаха да организираме и проведем поредица от обучения на учители, специални педагози, психолози, логопеди, медицински персонал и други специалисти, ангажирани с цялостната грижа за децата с аутизъм. Лектори на семинарите са световноизвестни специалисти, отбелязват организаторите.