Свободно време

Как да не заспите на бюрото след безсънна нощ?

Няколко много полезни техники

16.05.2017г. / 14 32ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Всеки от нас е имал безсънни нощи в живота си. Енергията ви на следващия ден е почти равна на нула, а ежедневните ангажименти не прощават. Как да се справите с тялото си, когато то крещи за сън?

Ето няколко техники за спешни случаи, които да опитате, когато сте спали по-малко от 5 часа и едва държите очите си отворени!

Вземете ободряващ душ

Дори да сте се изкъпали преди да си легнете, пуснете си душ на сутринта. Това ще ви ободри и ще ви зареди за известно време, докато се окопитите сутринта.

Упражнения

За да повишите тонуса на мускулите и тялото е добре да направите малко упражнения или да излезете да потичате. В началото ще ви се струва, че това е невъзможно, но физическата активност ще ви тонизира и зареди за дневните предизвикателства.

Заредете се със слънчева светлина

Слънчевите лъчи ще ви събудят по най-естествения начин и ще ви „заредят батериите“. Излезте на балкона, терасата, верандата или се разходете рано сутрин до магазина. Поглъщането на слънчеви лъчи в продължение на 10 минути сутрин доказано помага за преодоляване на недоспиването и повишаване на енергийните нива.

Или включете силна светлина

Силната светлина е дразнеща за недоспалите очи, но все пак помага да се ободрите след дълга безсънна нощ.

Изплакнете лицето със студена вода

Студената вода ще ви ободри и ще ви помогне да се събудите по-лесно след като сте будували часове наред през нощта.

Дишайте дълбоко

Упражненията, заимствани от йогата са много полезни за възстановяване на енергията. С дълбоки вдишвания ще внесете повече кислород в организма си, който ще направи всяка клетка на тялото ви по-жизнеспособна въпреки недоспиването.

Пийте повече вода

Водата също съдържа големи количества кислород. Добрата хидратация е приятел в борбата с недоспиването.

Свързани статии

Овлажнете очите

Недоспалите очи са подути, дразнещи, червени. Това прави работата с компютър непоносима след дълга безсънна нощ. Ако работата ви е свързана с гледане в монитор, няма какво друго да направите освен да овлажните допълнително очите с успокояващи капки.

Яжте енергизиращи храни

Сред тях са ядките, пълнозърнестите храни и тези, богати на мастни киселини. Те ще ви накарат да се почувствате по-бодри, а мозъкът ви ще успее да се пробуди, за да ви е полезен през деня.

Слушайте музика

Музиката винаги ободрява. Пуснете си приятна събуждаща и енергизираща музика в колата и когато седнете на бюрото. Това ще ви държи будни и усмихнати въпреки факта, че сте ужасно недоспали.

Снимки: iStock

Коментирай