Свободно време

„Четирите цвята на магията“ – В. Е. Шуаб

Първа част на изключително успешната трилогия за Кел и Делайла, спечелила милиони читатели

05.06.2017г. / 08 00ч.
Аз жената
„Четирите цвята на магията“ – В. Е. Шуаб

Паралелни светове. Магия, черна и гъста като смола. Един антари, чертаещ проходи с кръвта си. Едно момиче с душа на пират и с кинжал в ръка. Крале, кралици, капитани, стихии...

Кел е единият от последните двама антари – магьосници с рядката и много желана способност да пътуват между паралелните Лондони. Магията, жива и непокорна, има четири цвята: В процъфтяващия Червен Лондон тя е в равновесие с живота. В гладуващия Бял Лондон е подчинена, бореща се и враждебна. Обикновеният Сив Лондон отдавна я е забравил. А в изгубения Черен Лондон магията е унищожила живота изобщо.

Кел е отгледан в Червения Лондон, столица на империя Арнес. Официално се явява поданик и верен слуга на императорския род – Мареш. Пренася кралската поща и усърдно снове между Белия Лондон с неговите чести и кървави преврати и двора на Джордж III в най-скучния от Лондоните – онзи, в който магията е напълно изчезнала.

Неофициално обаче Кел е контрабандист и обслужва нуждите на всички, склонни да си платят за поне кратко докосване до свят, който никога няма да видят с очите си. Опасно хоби с тежки последици – и той се сблъсква с тях лице в лице.

След тръгнала на зле сделка Кел бяга в Сивия Лондон и там се натъква на Делайла Бард – джебчийка с благородно сърце. Тя първо го ограбва, сетне го спасява от смъртен враг и накрая принуждава Кел да я прехвърли в друг свят за мечтаното от нея приключение.

Страховити магии се вихрят навред и зад всеки ъгъл дебне предателство. А за да спасят всички светове, Кел и Делайла първо трябва да оцелеят...

Виктория „В. Е." Шуаб е съчетание от британска майка, баща от Бевърли Хилс и южняшка околна среда. Страда от тежка форма на скиталчество, влошено още повече от факта, че пътешествията са чудесен начин да надушва историите. Когато не блуждае по парижките улици и не катери английските хълмове, обикновено засяда в ъгълчето на някое кафене и там си измисля чудовища. Автор е на няколко юношески книги, включително „Вещицата отсреща“ – за селце, откъдето започват да изчезват деца, и поредицата „Архивирани“ – за библиотека на мъртвите.

Първата ѝ книга за възрастни – „Ожесточен“ – бе избрана за Най-добра книга на 2013 г. както от „Пъблишърс уикли“, така и от Амазон. „Четирите цвята на магията“ е първата част на изключително успешната трилогия за Кел и Делайла, спечелила милиони читатели по света. А в началото на тази година „Сони“ спечелиха надпреварата между филмовите студиа за правата за екранизация, така че предстои да видим магическите светове на Виктория Шуаб и на големия екран.

На книжния пазар от май 2017 г.


Обем: 390 стр.

 


превод: Елена Павлова
художник: Стоян Атанасов
редактор: Цвета Германова
Издателство: Емас
ISBN: 978-954-357-354-7
Корична цена: 18 лв.

Коментирай