Свободно време

„15 за следващите 15“ представя: Жюстин Томс

Жюстин Томс разказва за създаването на Az-jenata.bg

07.06.2017г. / 09 46ч.
Мария Дуковска
Снимка: личен архив

Снимка: личен архив

Първият женски сайт в България Az-jenata.bg става на 15 години. По този повод стартирахме специалния проект „15 за следващите 15“ и в него ви срещаме с 15 успели жени от различни сфери. Партньор в проекта е предаването „Днес в събота“ по Bulgaria ON AIR с водещ Бойка Делиева, в което ще може да видите всички интервюта.

Днес ви представяме Жюстин Томс, създателят на Az-jenata.bg. Жюстин е сред водещите експерти по онлайн медии и онлайн маркетинг в България, предприемач, преподавател, автор на книги. В личен план тя е щастлива жена и горда майка на 3 прекрасни деца.

Жюстин се включи в кампанията на Az-jenata „15 за следващите 15“ и даде изключително интересно интервю. Ето няколко акцента от него.

За създаването на Az-jenata.bg:

Когато стартирахме сайта, аз бях бременна с моето първо дете. Всички женски теми тогава ме вълнуваха много. А се оказа, че няма българскоезични сайтове. Четяхме основно на английски или руски, както винаги. И така създадохме сайта, около 5-6 март. А около 1 юни създадохме Az-deteto.bg, тъй като и детски сайт нямаше тогава. То и сега почти няма детски сайтове. Така че, Az-jenata и Az-deteto бяха като в комплект. През цялото време съм ги обгрижвала и съм ги мислила почти като едно. Как майките и децата да намират свое място в интернет.

Как се промени образът на българката през тези 15 години:

Радвам се да видя жените днес с повече самочувствие, с повече, много повече грижа за себе си. Темата за майчинството динамично се промени през това време, отношението към жената като професионалист. Това може само да ме радва, макар че има още дълъг път да се изминава.“

На какво учи студентите си:

Аз преподавам на комуникатори – бъдещи журналисти, ПР-и, рекламисти. Много обичам тази моя професия и мисия, много обичам своите студенти. Много държа да успея да ги провокирам да четат повече, защото няма какво да се лъжем, факт е, че днешните студенти четат по-малко. Искам да останат любопитни и търсещи през цялото време, защото всички тези професии изискват постоянно любопитство към света.“

На какво учи децата си:

Да са достатъчно свободни, достатъчно уверени в себе си, да не се спират пред трудности, да продължават напред.

Вижте цялото интервю на Жюстин Томс с Бойка Делиева:

Коментирай