Свободно време

Деян Донков и Енджи Касабие мерят сили в кухнята

Вижте кои звезди ще се състезават в „Черешката на тортата“

07.07.2017г. / 16 19ч.
Мария Дуковска
Снимка: "Черешката на тортата"

Снимка: "Черешката на тортата"

Семейна идилия, скъпи спомени и приятна компания споделят звездните домакини във финалната седмица на деветия сезон на „Черешката на тортата“.

В кулинарното приключение се впускат актьорът Деян Донков, журналистът Камен Алипиев, репортерът на „Господари на ефира“ Ева Веселинова, артистичната Мона Недева и звездната диетоложка Енджи Касабие.

Звездните домакини си оспорват титлата „Най-добър домакин“ следващата седмица, когато темата е „Гозбите на мама и баба“.

В понеделник на кулинарната сцена излиза Деян Донков, за да отведе зрителите зад кулисите на една незабравима вечеря. Актьорът, който от детските си години е свързан с Дунав и Видин, спазва седмичната тема, като приготвя сом – разфасован, филитиран, изпечен на фурна. Акцентът в менюто обаче са неочакван трик и съкровени истории, които още първата вечер сплотяват звездната компания.

Във вторник Камен Алипиев не само прави своя готварски дебют, но и надминава собствените си очаквания. Спортният журналист следва олимпийския принцип, че не е важна победата, а участието. Готвенето е на щафетен принцип, вечерята наподобява битка, а домакинът предупреждава гостите, че са жертва на своеобразен кулинарен експеримент.

В сряда репортерът Ева Веселинова отвежда зрителите в кухнята на „Господари на ефира“. Масата е отрупана с гръцко вдъхновение и сантименти от детството и Санторини, а десертът по бабина рецепта впечатлява всички.

 

В четвъртък главен герой в кухнята е Мона Недева, която се изявява като певица и актриса. Напрежението около печката все повече расте, докато домакинята приготвя любимите си детски спомени. Любопитен факт е, че всяко ястие е вдъхновено от детски анимационен филм, а гостите се преобразяват в приказни герои.

На финала в петък ориенталско изобилие и вкусни ястия поднася звездната диетоложка Енджи Касабие. Шишчета по ливански, паста вегетарианска, телешко пълнено със сирена и авокадо са скромна част от деликатесите, след които всички гости са готови да се подложат на диета.

Коментирай
Притчи, мъдрости, цитати