Десислава Радева за срещата и живота си с Румен Радев

Първата дама даде откровено интервю

2017-11-02 08:56:00 | Мария Дуковска

Съпругата на президента Румен Радев, Десислава Радева, даде откровено интервю за списание EVA, в което разказва за запознанството и живота си с него. Радева е на корицата на ноемврийския брой на женското списание.

Съпругата на президента разказва каква е била в ученическите си години в Бургас, как е работила като модел, защо е напуснала английската гимназия в последната година на обучението си и, разбира се, как се е запознала със съпруга си…

"Познавам Румен от 30 години. Запознахме се в Бургас... Станахме приятели, започна да идва в къщи. Помагаше ми по математика. Предстоеше ми кандидатстване, а нали той е златен медалист от математическа гимназия. Винаги ми е помагал, винаги съм чувствала, че мога да му имам доверие",  разказва първата дама.

Първата дама разказва и за работата си в "Каналето", за хората, на които се възхищава и вярва, за това как възприема успеха и неуспеха.

Роклите на Брижит Макрон и Десислава Радева

"Сега е модерно да се измерва успехът. Имам една много любима мисъл на Чърчил, която обичам да си припомням. Успехът – това е ентусиазмът, с който се придвижваш от един неуспех към друг. Животът е синосуида. Ето ме мен – днес съм съпруга на президента, утре – съпруга на бившия президент. И в кой от двата момента ще бъда по-щастлива?", пита Радева.

В интервюто си тя не спестява истината за себе си, за грешките, които е правила, не крие своето откровено и честно мнение за всичко онова, с което живеем днес, пише списанието, представяйки интервюто. Също така открито говори за това как възприема засиления интерес към себе си и дали това я кара да се въздържа от публични изяви в социалните мрежи.

"За мен да си свободен означава да казваш истината. Смятам себе си за свободен човек, защото казвам истината. Всъщност своята истина.”, казва Десислава Радева.