Свободно време

7 идеи за романтичен уикенд в Европа

Няколко предложения за вълшебна екскурзия с любимия ви човек

01.02.2018г. / 13 10ч.
Мария Дуковска
7 идеи за романтичен уикенд в Европа

Пътува ви се? Искате да съчетаете приятна екскурзия, посещение на културни и исторически забележителности и романтична почивка с любимия човек? За тази цел ще ви помогнем със 7 страхотни романтични предложения на европейски градове, представени в рубриката "Околосветски компас" на Posoka.com и предаването "Околосветско" по Bulgaria On AIR.

1. Рим, Италия

Италианската столица е идеалното място за пътуване, ако искате романтичен уикенд. Този древен град има калдъръмени улички, невероятни исторически забележителности и чудесна храна, на които да се насладите при едно истинско романтично пътуване. За да започнете, можете да отидете до флавианския амфитеатър и да преживеете годините на гладиатора. След това римският форум ще ви представи забележителности като Храма на Сатурн и Арката на Тит. Ако се чувствате гладни, вие и любимият ви човек можете да се разхождате из Campo de 'Fiori, където фермерите и рибарите отиват да продават пресните си плодове и улова на деня. Разбира се, италианците се славят и с невероятна кухня, затова може да отседнете в някоя приветлива таверна и да се насладите на вкусна паста или истинска италианска пица.

2. Париж, Франция

Не може да се планира романтично уикенд бягство в Европа, без да се има предвид Париж. Париж е задължителна дестинация, а храната тук е завистта на Европа. Започнете, като отидете до Айфеловата кула и след това на пикник в близката поляна. След това разгледайте града и посетете Триумфалната арка и Жарден де Tuileries. Ако сте любител на сладките изкушения, не забравяйте да посетите Ладуе, което е чудесно място да опитате някои парижки специалитети, като макарони и други световни деликатеси.

3. Лондон, Англия

Лондон е изключително очарователен град и не получава вниманието, което заслужава, когато става въпрос за романтична дестинация. Разходката из Уестминстърското абатство и слушането на звъна на Биг Бен е едно от най-романтичните неща, които влюбена двойка може да изпита. Разхождайки се из Лондон, вие двамата ще се почувствате като в истинска приказка.

4. Мадрид, Испания

Мадрид е очарователен град, в който има всички съставки за романтично бягство. Ако сте ентусиасти, няма да искате да правите друго, освен да се разходите в залите на Музея Прадо, който има една от най-богатите колекции в света. Ако искате да се почувствате като „Madrileno“, посетете площад „Пуерта дел Сол“, който се счита за културен център на града.

5. Венеция, Италия

Този емблематичен град е известен със своите крайречни улици, както и със своята романтична страна. Вземете гондола с любимия човек и участвайте в традицията на целуване под всеки мост, който преминете. Разходете се по Пиаца „Сан Марко“ и се насладете на красивата архитектура на базиликата „Сан Марко“, разположена наблизо. Не забравяйте да се качите с лодка по Гранд Канал, който е главният воден път във Венеция. Целият този оживен град може да се види оттук и това е прекрасна гледка и едно незабравимо романтично преживяване.

6. Прага, Чехия

За да продължите с темата за замъци и калдъръмени улици, тук имаме Прага. Може би един от най-красивите градове в Източна Европа, Прага има много сгради, датиращи от 13 век и отвъд. Един поглед към сградата на Стария град и ще знаете, че сте избрали точното място за романтично бягство.

7. Амстердам, Холандия

Амстердам е известен като „Венеция на север“, поради изобилието от канали, които има. Точно като Венеция, можете да се възползвате от тези канали и да отидете на романтична разходка с лодка. Амстердам обаче е голям град в сравнение с Венеция. Ако вие и вашият любим човек сте готови за едно приключение, просто се разходете наоколо и се насладете на красотата на града. Може да се изгубите, но ще бъде прекрасно преживяване!

Коментирай