Свободно време

7 стъпки за повече щастие

Усетете вашите чакри

06.03.2018г. / 11 55ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Каква е вашата формула на щастието? Знаете ли, че щастието и чакрите, нашите енергийни центрове в тялото са взаимно свързани? Вижте как да постигнете повече баланс и как чакрите ни подсказват, когато сме извън комфорта си.

Мисли по-малко, чувствай повече

Бялото е коронната чакра, която е нашата връзка с Вселената. Когато всичко около нас изглежда някак погрешно, не бива да забравяме да мислим, че нещата ще се подобрят. Мислете по-малко и чувствайте повече. Опитвайте с практики като йога, медитация, ароматерапия, все неща, които ще ви помогнат да изпитате радост.

По-малко се мръщете, повече се усмихвайте

Лилавото е чакра на третото око, това е мястото на интуицията. Ето защо е важно да мислим позитивно, за да привлечем към себе си позитивни събития. Защото ако се усмихнете и светът ще ви се усмихне.

Един от законите на Карма гласи, че ако вярваме, че нещо е вярно, Вселената няма да има друг избор освен да ни показва тази истина. Ето защо е толкова важно да се усмихвате.

По - малко говорете, слушайте повече

Синьото е чакрата на гърлото, която отговаря за комуникацията. Комуникацията не е просто говорене. Ако се научите наистина да слушате, ще можете да общувате много по-добре. Затова по - малко говорете, слушайте повече.

20 от най-мъдрите български поговорки

Съдете по-малко, приемайте повече 

Зеленото е сърцето, което е безусловна любов към себе си и другите, ето защо е добре да съдим по-малко и да приемаме повече. Не може да обичаме, ако съдим и можем да сме приемащи, когато обичаме.

Гледайте по-малко, правете повече

Жълтото е цветът на слънчевия сплит и отговаря за действието. Обикновено когато сме нервни, под напрежение, ние усещаме стягане в областта на гръдния кош, там където е слънчевият сплит. Сякаш имаме навика да гледаме повече, но не и да действаме, така че да се почувстваме по-добре.

Затова е добре да предприемете действия, които ще ви направят по-щастливи, ще ви помогнат да балансирате вътрешния мир. Ако това е да изпиете чаша ароматно кафе в любимата ви сладкарница, да отидете на масаж, да спортувате, да пътувате и т. н. – направете го.

Защо ни трябват приятели, които се шегуват с нас?

Искайте по-малко и оценявайте повече

Оранжевият цвят е сакралната чакра, която отговаря за връзките. Само си представете колко по-добре биха били нашите взаимоотношения, ако всички ние всеки ден мислехме „Оплаквайте се по-малко, оценявайте повече.“.

Свързани статии

Склонни сме да не забелязваме малките детайли, малките радости и съответно да не ги оценяваме така, както трябва. Ако не виждаме красивото във всеки ден, как очакваме да имаме щастие в живота си?

По-малко се страхувайте, обичайте повече

Червено е коренната чакра, която е центърът за оцеляване. Когато изграждаме живота си от страхове, ще имаме все повече и повече страхове. Когато изграждаме живота си върху любовта, ще имаме все повече и повече любов, и в крайна сметка – щастие.

Коментирай