Свободно време

Зороастрийски хороскоп за годината на Таралежа (21.03.2018)

Вижте какво ви очаква през тази година според зороастризма

16.03.2018г. / 12 25ч.
Мария Дуковска
Снимка: istock

Снимка: istock

Според зороастрийския хороскоп на 21.03.2018 г. настъпва годината на Таралежа. Освен най-популярните хороскопи, които всички познават, а именно Римския и Китайския, съществуват още десетки други системи, отчитащи влиянието на небесните светила върху земните хора и които са създадени в различни периоди от човешкото развитие на различни географски ширини. Точно такъв е Зороастрийският хороскоп, който може да се нарече родоначалник на всички направления в астрологията.

Заратустра

Зороастризмът или маздеизмът е древна религия и философия, основана на учението на пророка Зороастър, (наричан още Заратустра – който обича светлината) възникнала през VI в. пр. н. е. в Иран, предшестваща както християнството, така и исляма. Понастоящем най-много последователи има в Индия.
 
Според това учение създателят на света е бог Ахура Мазда, от който не произтича никакво зло. Доброто и злото имат самостоятелен произход и противоположни стремежи – творение и разруха.

Животът на Заратустра е обвит в мистицизъм. Той се появява „от нищото“ и разпространява великото си учение, което оказва огромно влияние върху астрологията. Смисълът на учението е да се покаже на хората как могат да създават Добро и да обезсилят Злото.

>> Какво предвещава денят на раждане <<

Според Заратустра съществуват 3 основни добродетели, които са:
 
Благи мисли – хумата;
Благи думи – хухта;
Благи дела – хвартша.
 
Зороастрийският хороскоп е разпределен на 32 години и всяка от тях има свой тотем (животно или птица). Другото му наименование е „тотемен“ хороскоп.
 
Разликата между зороастрийския и другите видове хороскопи е съществена и се състои в неговата дуалност. Предполага се, че човекът се ражда на този свят носейки със себе си добро и зло в еднаква степен. Във възможностите на човека е да избере дали да култивира у себе си положителните черти, предопределени от тотема-покровител или да се поддаде на изкушението и да усвои чертите на антитотема.
 
Съществуват и личности с неутрален характер, но равновесието при тях е твърде деликатно и бива нарушавано при определени житейски ситуации.
 
Началото на Зороастрийския хороскоп е 21 март – денят на пролетното равноденствие.
 
Родените през февруари и март (преди 20.03.) попадат под влиянието на 2 тотема – от завършващата и от започващата година.

>> Какво говори за вас датата на раждане? >>

Какво ви очаква в годината на Таралежа?

На 21.03.2018 г. Таралежът сменя Камилата. Таралежът е тотем на отминалите до момента 1922, 1954 и 1986 г.
 
Неговият покровител (изед) е Хварна – благодат

Таралежът обикновено символизира тревожност и пестеливост, мъдрост и предпазливост, печели симпатии, но и пази дистанция.
 
Той е малък и беззащитен. Няма нито бързи крачка, за да избяга от опасностите, нито остри зъбки, за да нарани враговете си и би бил много уязвим, ако природата не се беше погрижила за него. С острите си иглички той може да причини болка на всеки, който би дръзнал да го нападне, а и визуално те изглеждат доста застрашително.
 
Таралежът е нощно животно, с игличките си символично „пробожда“ тъмнината и преодолява страховете си. Той е решителен и находчив, знае си „три хитринички, ама добрички“ и благодарение на тях умее да се измъква от бедите.

Годината на Таралежа е белязана с три важни характеристики: благодат, непредвидимост и свобода. Ще трябва да се справяме с нестандартни ситуации, за които ще са ни нужни бързи реакции и оригинални идеи.

>> 4 зодии, които никога не биха изневерили <<
 
Както реалните, така и виртуалните контакти ще са интензивни, а хората трябва да се стремят към искреност и великодушие, ако искат да постигнат целите си. Обществото ще бъде много чувствително и безкомпромисно към проявите на лицемерие и притворство.
 
Професионалният напредък ще е гарантиран за онези, които не пестят личните си усилия за постигане на колективни цели. Особено успешни ще са международните сделки, насочени към опазване на околната среда, обмен на образователна информация, подобряване на условията за транспорт и туризъм.

Що се отнася до личните отношения може да се каже, че в годината на Таралежа дълготрайните връзки ще бъдат оформени юридически, а в районите, където живеят различни етнически групи ще се намерят начини за превъзмогване на враждата.

Годината на Таралежа е особено благоприятна за хората, които искат да се справят с вредните си навици и да преминат към здравословен начин на живот. Ще изпитат вътрешната необходимост да го направят, а ще разполагат и с необходимите условия.
 
Антитотем е Земеровката, дребен гризач с дълга остра муцунка, гладка козинка и средно дълга опашка. Прилича на полската мишка, подвижна е и хитра.
 
Лъжлива, непостоянна, хаотична, лицемерна. Тя трупа запасите си с измама. Страхлива е, но обикновено успява да се спаси от възмездие за неприятностите, които създава.
 
Хората с поведение на Земеровки ще претърпят материални и финансови загуби в годината на Таралежа.

>> Зодиите, които правят най-добро първо впечатление <<
 
Както Таралежа, така и Земеровката, са в групата на неагресивните животинки, което подсказва, че през тази година конфликтните ситуации ще се разрешават с мирни средства.

От друга страна и тотемът, и антитотемът са ревниви, което е сигнал за хората, че ако искат да запазят любовта си трябва да бъдат искрени и чистосърдечни.

* Статията изготви астролог Петя Георгиева.

Коментирай