Свободно време

7 трика да станете най-интересният човек за околните

Някои хитрости в поведението и визията

22.03.2018г. / 09 32ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

На някои хора им се отдава да са не просто център на внимание, а притегателна личност, около която винаги има кръг от почитатели.

Чудите ли се как го правят? Правете следните неща като тях:

Не мрънкайте, бъдете позитивни 

Привлекателни женски черти, нямащи общо с красотата

Когато се събирате на обяд с колеги или излизате на кафе с приятели, забравете за постоянното мрънкане и оплакване. Всички хора имат своите проблеми и неща, от които са недоволни. Не поставяйте акцент върху негативното, а напротив – бъдете ведри и усмихнати.

Дръжте се като своите идоли

Всеки човек си има авторитети в живота, от които черпи вдъхновение или иска да бъде като тях. Приложете го наяве, а не само в съзнанието си. Дръжте се като своите кумири, за да привлечете повече позитивни отзиви за себе си.

Не използвайте въпроса „Разкажи ми повече за себе си“

Проучванията показват, че този въпрос е сред най-мразените не само на интервю за работа, но и в непринуден разговор между познати или колеги. Най-лесно приятелства се зараждат при разговор, който не протича като интервю, а се случва свободно и непосредствено.

Питайте и слушайте

Ако задавате въпроси от куртоазия, но не чакате отговор, а се разсейвате и не слушате събеседника си, това отблъсква и прави лошо впечатление.  

Свързани статии

Носете ярък акцент във визията си

Една добра тактика за привличане на хорското внимание и интерес е поставянето на ярък аксесоар във визията ви. Той ще бъде повод за разговори с околните, а след това от вас зависи да пренасочите разговора в друга позитивна посока.

10 грешки, които ви правят по-малко симпатични за околните

Отчитайте моментите, в които самите вие сте скучни

Всеки човек има добри и лоши периоди. За да разберете заради какво някои хора ви смятат за скучни, анализирайте ситуациите, в които наистина сте такива и променете нещо в поведението си.

Имайте по няколко истории наум 

За да поддържате разговора или да започнете такъв е добре да си намисляте някоя и друга история, за да имате опорна точка, на която да се опрете в случай на затруднения в комуникацията с отсрещния човек.

Коментирай
0 rate up comment 2 rate down comment
.... ( преди 6 години )
samata az ne umeia mnogo da govoria . ili mul4a i slu6am , ili ako se vkliu4vam v razgovori, e za da spodelia moe li4no mnenie , no ne i da ubejdavam za kakvoto i da bilo . nai- priatno mi e da si bubria s mujut kogoto obojavam i obi4am . s nego mi e nai-6tastliva du6ata .
отговор Сигнализирай за неуместен коментар