Свободно време

Месечен хороскоп за май 2018

Телците да не предприемат промени

02.05.2018г. / 11 56ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Май вече е тук, а ние се вълнуваме какво са подготвили звездите за този месец. Днес в рубриката ни „Всичко за зодиите“ споделяме астрологичната прогноза на астролог Петя Георгиева.

Овен

През първата половина от месеца е желателно да се замислите за грешките, вредните навици и онези черти от характера, които ви пречат, но бихте могли да овладеете в критични моменти. След 15.05. ще се почувствате по-спокойни и уравновесени.

Ще имате възможност да хармонизирате отношенията си във всички направления: лични, делови, приятелски, любовни. Ако преценявате поведението си и се съобразявате с околните ще промените тяхното отношение към себе си. Що се отнася до работата не се очакват проблеми.

Любовен хороскоп за май 2018

Телец

Не се опитвайте да контролирате или въздействате на събитията през този месец. Печелившата тактика ще е да се съобразявате с тях. Във вашия знак ще има струпване на планети, а влиянието им ще е силно и нееднозначно.

След 13.05 Меркурий навлиза във вашия знак, след 15.05 навлиза Уран, а Слънцето ще е там до 20.05. може да се почувствате леко неспокойни, раздразнителни. Не се захващайте с перспективни проекти, за които нямате ясна концепция. Въздържайте се от кардинални промени. Работоспособността ви ще е висока, но невинаги ще сте доволни от постигнатото. Оставете амбициозните планове за по-късно.

Близнаци

От 21.05 Слънцето ще навлезе във вашия знак и ще окаже положително влияние върху концентрацията ви. Подредете целите и ориентирайте вниманието си към най-важните през първата половина на месеца. Действайте самостоятелно, преценявайки обективно ресурсите си. Има голяма вероятност партньорите ви, колкото и да сте сигурни в тях, да ви подведат, така че не ги включвайте в сметките си като помощници.

Непривично за вас, но комуникацията ще ви се получава трудно, моментите на неразбиране и объркване ще са доста чести, така че повече слушайте и по-малко приказвайте. Въздържайте се от нови контакти през втората половина от месеца особено що се касае до любовна връзка.

Как влияе ретроградният Плутон на всяка зодия

Рак

До 19.05 можете да ориентирате вниманието си към всичко, което преди това ви е изглеждало сложно и ви е създавало вътрешни страхове. Мисълта ви ще е бърза, ще намирате конструктивни и ефективни решения на задачи, с които много хора преди вас не са успели да се справят. Събитията ще подпомагат усилията ви.

На 19.05 Венера навлиза във вашия знак и ще се срещне там с управителя ви – Луната. Вероятно ще станете по-сантиментални, по-разсеяни и за известно време ще се потопите в спомени. За щастие, ще е за кратко и няма да навреди на работата ви. Разчитайте на приятелите в трудни моменти, но не смесвайте приятелските връзки с любовни.

Лъв

През първата половина от месеца творческият ви потенциал ще е силен. Ще преоткриете значението на някои предишни събития за натрупания до момента опит. Ще се промени обсегът на интересите ви и ще ви хрумнат оригинални нови идеи не само по отношение на работата, но и във връзка с хобито ви. Личните и в частност любовните отношения ще са хармонични, а през втората половина на месеца и по-интензивни.

Вероятно тогава ще станете по-нетърпеливи и напористи в желанието си да се забавлявате. Преценявайте изказванията си, за да не засегнете чувствата на близките и най-вече на интимния партньор. Търсете компромисни решения. Контролирайте разходите. Не взимайте и не давайте пари назаем.

Щастливи цветове за всяка зодия

Дева

Събитията през този месец едва ли ще излязат от рамките на обичайното. В повечето случаи ще оправдаят очакванията ви и ще можете да постигнете набелязаните цели. Действайте с привичния си прагматизъм и без прекалени амбиции. Съобразявайте се с финансовото и здравословното си състояние, спазвайте правилата.

Разчитайте на уменията си, а не на случайности. През втората половина от месеца ще сте по-продуктивни, по-енергични и тогава можете да се върнете и да допълните или коригирате довършени дейности, от които не сте напълно доволни. Разпределяйте равномерно силите си между професионалните и домашните задължения.

Везни

В началото на месеца може да се чувствате по-неспокойни, леко напрегнати, но постепенно и неусетно ще възстановите психическото си равновесие. Предстои един спокоен период, в който ще можете да се концентрирате върху работата си и да се наслаждавате на хармонични лични отношения. Действайте с умерено темпо и не се опитвайте да изпреварвате събитията.

Привлекателни сте, впечатляващи и ще се чувствате добре във всякаква компания. Подходящо е да заложите на екипната работа, сътрудничеството ще ви се получава много добре. Отстоявайте мнението си, но подхождайте предпазливо към нови познати, които настоятелно ви ангажират с лични емоции.

Подходящи цветя и билки за всяка зодия

Скорпион 

Интелектуалният ви потенциал през този месец ще е по-мощен от обикновено. Професионалните задачи ще са в границите на предположенията ви и е желателно да използвате свободното време, с което ще разполагате, за анализ на минали действия и структуриране на бъдещите си планове. Придържайте се към стандартни решения, използвайте познати технологии и методи на работа.

Не залагайте на експерименти, едва ли ще получите очаквания ефект. Личните преживявания ще са вълнуващи и ще ви вдъхновят да изявите скритите си таланти. Със съдействието на любимия човек ще усъвършенствате ценностната си система.

Стрелец

В началото на месеца подхождайте към всяка непозната дейност предпазливо и без излишен ентусиазъм. Вниквайте в детайлите и търсете информация самостоятелно. Формулирайте отказите си аргументирано и внимателно, за да не засегнете нечии интереси. Ситуацията бавно ще се променя, позициите ви ще се стабилизират, влиянието ви ще расте.

Ще се натъквате на затруднения, които ще ви развалят настроението за известно време, но от вас зависи да се преборите с мрачните мисли. Някои задачи ще са по-трудни и ще изискват повече усилия и упоритост. Не се отказвайте, разполагате с достатъчно потенциал.

Къде грешите в любовта според зодията?

Козирог

Енергетиката ви е стабилна. Отстоявайте разбиранията и следвайте принципите си. През първата половина от месеца ще сте достатъчно активни, за да се справяте едновременно с текущите и с някои непредвидени задачи или пък да стартирате нови проекти. Ще сте прекалено отдадени на работата и от това малко или много ще пострадат личните отношения.

Причина за евентуалните конфликти ще е влиянието на Марс, който в този период ще е все още във вашия знак. След 16.05 настроението ви ще е по-оптимистично и ще сте склонни да правите компромиси спрямо любимия човек. Не е изключено да получите допълнителни приходи. Използвайте част от тях за развлечение в компанията на близките си.

Водолей

На 16.05 Марс ще навлезе във вашия знак и присъствието му ще се отрази видимо на физическото и психическото ви състояние. През първата половина на месеца ще сте по-активни във всички предпочитани от вас направления. Ще сте и по-спокойни и по-отстъпчиви. Ако имате някакви противоречия или сте в конфликт с някого бихте могли да оправите нещата.

Ще сте много повече логични, отколкото емоционални и ще сте в състояние да работите последователно, съблюдавайки правилата. През втората половина ще ви хрумват различни идеи и ще се стремите към независимост. Не започвайте дългосрочни проекти, ако не сте си изяснили всички детайли.

5 характерни черти на дете зодия Риби

Риби

Създайте си равномерно темпо на работа и ориентирайте усилията си повече към колективни, отколкото към индивидуални дейности. Интуицията ви ще е изключително силна през този месец и ще успеете да предотвратите неприятности, които конкурентите се опитват да ви създадат.

Осигурявайте си достатъчно почивка и то по възможност променяйки обстановката. Не е изключено да се наложи да предприемете повече от едно пътуване със служебна цел. Тръгвайте без никакви опасения. Ще се справите с поставените задачи, а резултатът ще повиши мотивацията ви за изява.

Коментирай