Свободно време

Тържествена програма на Bulgaria ON AIR за Деня на храбростта

Известни именици ще гостуват в специално студио за 6 май

04.05.2018г. / 14 08ч.
Мария Дуковска
Снимка: Bulgaria ON AIR

Снимка: Bulgaria ON AIR

Национална телевизия Bulgaria ON AIR ще отбележи Деня на храбростта и Българската армия с впечатляваща празнична програма. Специалното студио ще започне в 8 часа в неделя, и ще продължи чак до обедна емисия в 12.30 часа.

Bulgaria ON AIR ще предава тържествата на живо както от студиото на „България сутрин“, така и директно от площад „Народно събрание“, където водещият на „Операция: История“ Росен Петров ще коментира от първо лице военния парад.

В духа на Деня на българската армия, пряко от Паметника на Незнайния войн и пл. „Княз Александър Батенберг“ ще бъдат излъчени тържественото освещаване на бойните знамена и почетния строй. На живо от „Враждебна“ и „Граф Игнатиево“ Bulgaria ON AIR ще направи зрителите част от впечатляващото излитане на самолетите от военните авиобази към военния парад.

Тържественото настроение няма да отсъства и от студиото на Bulgaria ON AIR, където водещите Лора Инджова и Златимир Йочев ще празнуват Гергьовден заедно с известни именици.

Гости в „България сутрин“ ще бъдат авторите на проекта „Пощенска кутия за приказки“ Гери Турийска и Димитър Калбуров, които ще ни забавляват с приказки за Гошо.

Водещата на предаването „Фамилно“ Деляна Маринова – Джуджи пък ще посрещне празника с легендарния български баскетболист Георги Младенов, познат още като българския Майкъл Джордан. Изненада е подготвил и оркестърът „Виво Монтана“, който ще изнесе специален концерт с изпълнения на някои от най-известните военни маршове и гергьовденски песни на живо.

В рамките на празничното студио зрителите ще проследят и интересните истории на българи от цялата страна, които са се отдали на признанието да служат на родината си. От първо лице за състоянието на българската армия и честта да си военен ще говори Николай Ненчев – бивш министър на отбраната на България.

Какво вдъхновява млад мъж да се откаже от медицинската професия, за да преследва мечтата си да стане летец, ще сподели 27-годишен пилот от Бургас.

А как се става жена войник и трудно ли е да се бориш за родината наравно с мъжете – това ще разкаже за зрителите млада военнослужеща от Велико Търново. На свой ред фотографът на Investor Media Group Олег Попов ще ни разходи из някои от най-горещите точки в света, с разкази и кадри от войната в Близкия Изток.

За любителите на празничните гозби Bulgaria ON AIR ще излъчи и традиционното варене на войнишка боб чорба директно от Военноисторическия музей, а автентична българска рецепта за печено агне по гергьовски ще представи на живо пред зрителите шеф Георги Иванов.

Коментирай