Свободно време

10 неща, които никога да не правите в хотелска стая

Не рискувайте здравето и финансите си

16.05.2018г. / 12 45ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Лятото чука на вратата. Лятната ни почивка е все по-близо. Нямаме търпение да грабнем багажа и да се впуснем в безгрижно приключение.

Ако плановете ви са свързани с отсядане в хотел, трябва да знаете, че има определени неща, които не е препоръчително да правите, докато сте в хотела. Не за друго, а защото застрашават вашето здраве или вашия джоб. Как? Вижте сами.

Не си присвоявайте халатите от стаята 

Някои туристи и гости на хотели обожават да си взимат халатите и чехлите, оставени в хотелската стая за употреба по време на престоя. Препоръчително е да ползвате собствените си хавлиени кърпи от хигиенна гледна точка. Освен това има вероятност от хотела да ви таксуват на излизане, ако установят липсата на халатите.

Не гответе в стаята, ако няма кухненски кът

Ако си носите портативни кухненски уреди, на които възнамерявате да си готвите, не го правете, щом в стаята няма пригоден за целта кът. Рискувате да предизвикате пожар, за който да платите прескъпа неустойка.

Хотелски стаи, потопени под вода (галерия)

Не оставяйте бижута и ценности в куфарите

Използвайте специални сейфове, които стаите предлагат. Обикновено в политиката на хотелите изрично е упоменато, че не носят отговорност за оставени без надзор скъпоценности.

Не взимайте горещ душ на отворена врата

Колкото и да е приятно да си вземете горещ душ с много пара в хотелската стая след изморителен топъл ден на плажа, не го правете на отворена врата. Обикновено в хотелските стаи водата е наистина много гореща и парата може да предизвика задействане на противопожарната аларма.

Не покривайте датчиците за дим 

Като заговорихме за противопожарна аларма, не е препоръчително да покривате датчиците, ако сте решили да готвите нещо или да пушите в стаята въпреки забраната. Глобите са невероятно големи и не бихте искали да помрачите почивката си заради една цигара.

Не забравяйте да инспектирате леглото 

Колкото и добър да е хотелът, грешки се случват. Възможно е да има буболечки по леглото, чаршафите да не са сменени, а само изтупани, ваната да не е почистена основно след предишните клиенти. Не се предоверявайте на персонала на хотела преди да сте се уверили, че всичко е чисто.

Не заменяйте бутилките с алкохол в минибара

Трудно можете да надхитрите персонала на хотела. Обикновено малките бутилчици с алкохол са брандирани с хотелската емблема. Така дори да откриете същия вид алкохол, трудно ще заблудите противника. На излизане може да ви накарат да платите и наказателна такса за измамата.

Поща от 19 век, превърната в луксозен хотел (галерия)

Не преварявайте бельото в каната за топлене на вода

Може да звучи невероятно и безумно, но се оказва, че някои туристи го правят, особено ако няма къде да изперат бельото и банските си. Това споделя Брайони Съмър, собственик и редактор на австралийски сайт за пътувания пред rd.com. Според нея е непрепоръчително каните в хотелските стаи да се използват заради риска от бактерии.

Не използвайте декоративните възглавници 

Те се перат рядко и не е добре да допирате лицето си до тях. Не ги използвайте за спане, защото е много вероятно предишните посетители да са ги разхвърляли по пода, а персоналът на хотела просто да ги е вдигнал и подредил по местата им.

Не изпращайте ценна информация чрез хотелския wi-fi

Обикновено безжичните мрежи в хотелите не са криптирани. Избягвайте да ги използвате за обмен на дискретна, лична, конфиденциална информация, особено ако съдържа лични данни и номера на банкови сметки.

Коментирай