Свободно време

Анси - френската Венеция

Едно забележително място

30.06.2018г. / 08 00ч.
Михаела Лазарова
Анси. Снимка: istock

Анси. Снимка: istock

Разположен в югоизточната част на Франция, Анси се намира на върха на живописното езеро Анси, разкриващо красива гледка към снежните планински върхове, с население около 55 хил. души. Наричат този китен френски град Венеция на Алпите. Красиви канали, обградени от пастелни къщи с дървени капаци на прозорците, калдъръмени улички, много цветя...

Няма как да не се влюбите в това невероятно място. Спрете да похапнете топли кроасани, да изпиете хубаво кафе или да опитате едни от най-вкусните сирена. В Анси може да си наемете велосипед или лодка, което ще направи престоя ви още по-вълнуващ. 

Зашеметяващото езеро с тюркоазени води ще ви накара да забравите всичко негативно и ще се изгубите в неговата красота. Мястото е подходящо да си направите пикник. 

Ако искате да си купите пресни храни, сувенири, може да го направите не само в малките магазинчета, но и на неделния пазар, който е един от най-добрите във Франция. 

По време на разходката ви ще стигнете до островния дворец Palais de l'Isle – невероятна сграда, датираща от 12 век, която някога е била не само дворец, но затвор, съдебна зала. 

Свързани статии

Но в града има много красиви католически църкви, които си заслужава да бъдат посетени, с красиви витражи, напомнящи за Средновековието. 

Анси е едно от предпочитаните туристически места, а гостите на града винаги се отбиват в музея  Château d'Annecy, Алпийския музей, а след това се наслаждават на френската традиционна кухня и хубавите вина. 

Повече от красотата на Анси може да видите в галерията ни. 

Коментирай