Свободно време

Какво разкрива позата на седене?

Разберете повече за себе си

29.10.2022г. / 11 00ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Дори и да не се замисляме толкова често върху това, с нашето тяло винаги предаваме определени сигнали на другите. Езикът на тялото помага да разкрием себе си пред останалите и те да научат повече за нас като личности. Неправилното му използване, може да направи така, че да бъдем погрешно разбрани.

От друга страна, правилното му владеене, може да подскаже, че сме позитивни и приятелски настроени личности. Вашата любима поза на седене също разкрива каква личност сте. Повече вижте в следващите редове.

Седене с кръстосани крака на пода

От деца обичаме да сядаме по този начин, който наричаме да седнеш по турски. Тази поза на седене подсказва, че сте отворени към нови идеи. Тъй като се изисква да бъдеш по-гъвкав, за да седнеш по този начин, това разкрива, че сте и емоционално гъвкави.

Начини, по които домът разкрива личността ви

Кръстосване на краката в областта на глезените

Ако когато седите на стол, кресло или диван, кръстосвате краката си откъм глезените, а колената ви са леко отворени, показва, че се чувствате комфортно. Вие сте уверена личност и карате хората около себе си да се чувстват уверени и сигурни.

Седене с леко разкрачени крака

Ако позата ви на седене е с леко раздалечени крака, това може да означава, че имате проблем да се съсредоточите върху важни задачи, дължащи се на собствения ви хаос. Независимо дали става въпрос за вашата работа, личен живот, взаимоотношения, приятели, сякаш винаги има някаква драма около вас. Искате да живеете в комфорт. За да постигнете желаното е важно да не бъдете толкова хаотични и да не позволявате на трудностите да ви повличат надолу.

Датата на раждане разкрива личността

Седене с кръстосани в колената крака

Ако това ви е любимата поза на седене, обичате да сядате по този начин в средата на диван, пейка, да сте на централно място на масата, подсказва, че сте една уверена личност. Обичате да правите това, което искате, смели сте, приятелски настроени и лесно създавате нови контакти.

Свързани статии

Седене със събрани крака и ръце положени върху тях или леко събрани пръсти

Ако това е обичайната ви поза на седене, то вие сте спокойна личност, която проявява любезност към другите. Старателни сте в работата си, имате голяма страст към живота и сте „социална пеперуда“. Когато говорите другите ви слушат с голям интерес, но също така сте и лоялен приятел.

Кръстосването на ръцете често е сигнал за сила, отбрана и увереност.

Това също може да означава, че се чувствате защитени, когато седите по този начин, тъй като буквално защитавате тялото си от света, като използвате ръцете си. Хората, които често кръстосват ръце пред гърдите си, обикновено са аналитични, сериозни и внимателни.

Коментирай
Свободно време