Свободно време

Започва „Алея на книгата“ – София

Това ще е най-голямото издание на книжното изложение

07.09.2018г. / 09 12ч.
Мария Дуковска
Започва „Алея на книгата“ – София

Шестото и рекордно голямо издание на „Алея на книгата“ в София започва на 11-и септември (вторник), като официален старт ще бъде даден в Литературния кът на събитието (до паметника на Алеко Константинов с участието на Джаз формация „София“.

Книжното изложение на открито вече успешно премина през градовете Пловдив и Варна, като в столицата белите шатри традиционно ще ни очакват на пешеходната част на булевард „Витоша“, от пресечката с бул. „Патриарх Евтимий“ до ул. „Узунджовска“.

Алеята ще продължи до неделя, 16-и септември, с работно време всеки ден от 10:00 до 20:00 ч.

Повече от 60 от водещите български издателства ще представят новите си заглавия в общо 23 шатри, а както всяка година, сцена на богата културна програма, включваща премиери на книги, срещи с поети, писатели и преводачи, игри и работилници за деца, ще бъде Литературният кът на Алеята.

В сряда, 12-и септември, от 18:00 ч. той е домакин на литературно четене в памет на българския поет Евтим Евтимов и официално награждаване на лауреатите на Националния конкурс за любовна лирика „Горчиво вино“ – 2018.

Част от гостите в културната програма тази година са Атанас (Наско) Атанасов, Галина Вълчева, Георги Господинов, Димитър Тонин, Елисавета Логинова, Елица Виденова, Нели Нановска, Палми Ранчев, Петя Александрова, Светлозар Жеков, Татяна Костова, а също чешкият писател Мартин Райнер и др. Събития ще се проведат както в Литературния кът, така и в книжарници, партньорски локации в градския център.

  • Къде?

Пешеходната зона на бул. „Витоша“ (между бул. „Патриарх Евтимий“ и ул. „Узунджовска“)

  • Кога?

От 11-и до 16-и септември, 10:00 – 20:00 ч.

„Алея на книгата“ е част от Календара на културните събития на Столична община за 2018 г.

Коментирай