Свободно време

UpDate по Bloomberg TV Bulgaria се завръща за новия тв сезон

Технологични журналисти от горещи точки на света се включват с коментар в UpDate, всяка неделя от 19.30 часа

14.09.2018г. / 12 02ч.
Мария Дуковска
Водещите на UpDate Елена Кирилова и Бойчо Попов. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Водещите на UpDate Елена Кирилова и Бойчо Попов. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Единственото технологично предаване в българския ефир – UpDate по Bloomberg TV Bulgaria, се завръща на екран от 15 септември. През новия тв сезон зрителите ще имат възможност да се срещнат с още по-интригуващи лица и истории от сферата на високите технологии.

UpDate се завръща и с още една изненада – нова рубрика с технологични коментари директно от Bloomberg LP. Всяка седмица предаването ще излъчва специално подготвен за зрителите в България коментар от технологичните журналисти от Bloomberg LP – от Сан Франциско и други горещи точки на света. Новата рубрика стартира още тази неделя, 16 септември – специално за Update по Bloomberg TV Bulgaria Мат Милър ще коментира последните действия на технологичния предприемач Илон Мъск и въздействията им върху Tesla.
 
Интригуваща среща предстои и в събота, 15 септември, когато предаването ще срещне феновете си с Франсоаз Шомбар – съосновател и изпълнителен директор на производителя на чипове и сензори за автомобилната индустрия Melexis, който постоянно разширява производството си в България.

Водещата на UpDate Елена Кирилова разговаря с нея за дейността на Melexis в България, за новата инвестиция на компанията у нас и геополитическите фактори, които влияят на бизнеса в момента.
 
Мисля, че няма директно влияние върху нашия бизнес, защото продуктите ни не са включени в нито един от списъците, които САЩ и Китай публикуват. Но, разбира се, като всяка страна, ние зависим от икономиката и от това колко добре се представя тя. Не е нещо добро. Започването на търговска война, както направиха нашите американски приятели, е лош начин да разрастваш икономиката. В някакъв момент ще доведе до насърчаване на веригите за доставки, но мисля, че това е само временно. Смятам, че като цяло икономиката ще продължи да расте. Може да има спад. Никой не може да прогнозира колко голям може да е той и колко време ще отнеме. Но ако сте в бизнеса с иновации като Melexis, тогава винаги ще откриете начин за растеж на пазара“, казва Франсоаз Шомбар.
 
В неделя, 16 септември, предстоят още вълнуващи минути. Бойчо Попов ще ви срещне с Юлиан Софрониев, главен изпълнителен директор на високотехнологичната компания BIODIT. Тя е специализирана в разработването на най-високо технологичните биометрични системи за контрол на достъп и работното време, базирани на биометрична идентификация. Софрониев, който ще е един от участниците в Клуб Investor.bg – Предприемачи на бъдещето, разказва повече за плановете за първично публично предлагане, за което първи писа Investor.bg.


 
В коментарната рубрика WHATSUP водещият на предаването Бойо Попов ще обърне внимание на това как лидерите на големи технологични компании гарантират просперитета на бизнеса и идеите си, дори след като се оттеглят.
 
Тези и още интересни теми, очаквайте в събота и неделя в предаването UpDate от 19:30 часа по Bloomberg TV Bulgaria. Всичко най-любопитно може да откриете и на фейсбук страницата на UpDate. Всички видеа и интересни интервюта, гледайте на Bloomberg TV Bulgaria.

Коментирай
Свободно време