Свободно време

Седмичен хороскоп за 1 – 7 октомври 2018

Лъвове, чака ви интересна седмица

01.10.2018г. / 16 22ч.
Аз жената
Снимка: istock

Снимка: istock

Започва новата седмица, която за някои представители на зодиака ще бъде динамична и успешна, докато на други ще предложи много предизвикателства. Вижте каква седмица ви очаква според прогнозата на астролог Петя Георгиева.

Овен

През първите дни на седмицата, а и на месеца, настроението ви ще е повече лирично-романтично, отколкото делово. Есента се приближава бавно с тихи стъпки. Природата в този момент е прекрасна и е добра идея да насочите вниманието си към личните отношения. В позиция сте да изгладите всички съществуващи недоразумения, особено с любимия човек, децата или родителите си. Не пропускайте шанса.

Професионалните задачи няма да ви затруднят, но подхождайте към тях с мисълта, че е за предпочитане да се справите самостоятелно. Ако дойде помощ отнякъде, нека е „добре дошла“, но в повечето случаи отговорността за крайните резултати ще е почти изцяло ваша. Овладейте моментите на несигурност, които ви правят сприхави и прибързани.

Телец

Всички знаят, че не обичате да бързате, а още по-малко обичате да ви пришпорват. През тази седмица ще имате възможност сами да определяте темпото, което означава, че ще се чувствате добре. Вероятно ще ви предложат да участвате в някакъв нов, твърде интригуващ проект, но ще ви оставят и „време за размисъл“. Все пак, не протакайте отговора си твърде дълго, защото „конкуренцията не спи“.

На моменти напрежението леко ще се покачва по две причини: семейния бюджет и битовите задачи. Обсъждайте подробно допълнителните разходи с близките си, за да не се стига до изнервящи разправии. Разпределете домашната работа и се съобразявайте със свободното време и индивидуалните възможности на всички участници.

Близнаци

Ще се наложи да се върнете към стари задачи или проекти и мислите ви като цяло ще се насочат към миналото. Нахлуването на спомените ще е съпроводено с повишаване на сензитивността ви, лека меланхолия, носталгия по старите приятели. Потърсете ги с предложение за ретро парти. Не само ще се зарадват, а и активно ще се включат в подготовката.

Вдъхновени от ефекта на хрумването си ще подхождате към всичко с усмивка и ще си вършите работата без особени усилия. Поддържайте контактите си в рамките на обичайното без да сте прекалено бъбриви. Преценявайте с кого е подходящо да споделите вълненията си, прекалената откровеност може да ви навреди.

Рак

Капризите на природата се отразяват на настроението ви, независимо, че може да не си давате сметка за това. Мрачното време ви натъжава, а слънчевите дни ви действат успокояващо. По тази причина периодът ще е леко противоречив, а вие – малко неспокойни. Въздържайте се от остри критики спрямо околните както на работното място, така и у дома. Никой не обича да му сочат грешките с пръст. В случай, че работата го изисква, направете го деликатно, без излишен шум.

Не пренасяйте тревогите „от болната глава на здравата“ или по-точно от колегите към близките. Хората, които ви обичат, в повечето случаи ще са склонни да ви правят компромиси, но не и непрекъснато. Ще постигнете много повече, ако замените мрънкането с усмивка.

Лъв

Изобщо няма да ви е скучно през тази седмица. Обичайната програма на моменти ще се накъсва от непредвидени събития, но те в по-голямата си част ще са източник на приятни преживявания, независимо, че ще изискват и допълнителни усилия. Ще можете да споделите свободното време с предпочитана компания или съвсем камерно с „любовта на живота си“. Обстановката ще е подходяща за обсъждане на сложни въпроси, по които ще намерите правилното решение без никакви усилия.

Професионалният живот също ще е малко по-динамичен от обикновено. Ще е белязан с няколко важни срещи или кратки пътувания. Няма смисъл да сте прекалено активни, повече наблюдавайте. Ако се ориентирате правилно в обстановката и реагирате в подходящия момент, ще прокарате идеите си и ще си осигурите дългосрочно сътрудничество.

Дева

Не се случва много често, но през тази седмица доброто ви настроение и душевно спокойствие зависи изцяло от вас. Заемете пасивна позиция и реагирайте на събитията с безразличие. Каквото и да се случи, повтаряйте си, че не ви засяга пряко. Може и да ви засяга, но така или иначе не можете да промените ситуацията, каквито и усилия да положите. В такъв случай човек си задава въпроса „Има ли смисъл да се ядосвам?“ и естественият отговор е: „Няма смисъл“.

След напрегнати работни дни може да използвате два начина за разтоварване. Да посетите някакво културно мероприятие или да си организирате обиколка по магазините. Първият е за предпочитане. Може да не ви хареса качеството на пиеса или концерт, но ще е за момента и без последствия. Докато ако си купите некачествена стока, усещането за загуба ще ви спохожда дълго време.

Везни

Сравнително често ще общувате с непознати през тази седмица. Няма да е по ваше желание, просто задълженията ви ще го изискват. Разговорите и впечатленията от тези срещи може да ви наведат на мисълта, че е време, че даже е задължително, да предприемете някои промени в живота си, като например да се преборите поне с част от вредните си навици.

Ако си спомните твърдението, че добрите намерения обикновено водят към ада, най-вероятно решението ви за промяна ще се превърне в дългосрочна цел. Ако обаче ентусиазмът ви напусне още при първото изкушение, изпречило се на пътя ви, ще си останете само с чувството за вина, че пак „не ви се е получило“.

Скорпион

Покрай текущите задължения почти ежедневно ще изникват някакви дребни спънки, с които ще се налага да се преборите. На пръв поглед ще ви се стори, че това е едва ли не някакво проклятие, изпратено свише, за да ви държи нащрек. Не си внушавайте намесата на „извънземни“ сили, приемете го като изпитание за собствените ви възможности и ще се почувствате доста по-добре.

Със сигурност ще се налага да размествате задачите, но най-важното е да запазите присъствие на духа. Правилният критерий за важност е финансовият резултат, който ще получите след всяка работа или загубите, които сте избегнали след справянето с всеки допълнителен проблем. В края на седмицата ще установите, че сте удържали поредната победа.

Стрелец

Използвайте едно от най-силните си оръжия, а именно чувството за хумор. През тази седмица ще присъствате на събития, които може да оставят у вас твърде лошо впечатление, да ви наведат на мисълта, че е било по-добре да ги пропуснете. Няма как да върнете времето назад, но има как да анализирате детайлите и да се възползвате след време от натрупания опит.

Най-доброто лекарство срещу лошо настроение са приятните мигове с любимия човек или с по-младите членове на семейството. Забавленията с тях ще ви доставят истинска наслада, а разходките сред природата ще са полезни не само за психическото ви спокойствие, но и за физическото укрепване на организма.

Козирог

Опитайте да се освободите от привичната си скромност през тази седмица. Не очаквайте, че някой ще дойде и ще ви покани да направите нещо важно за себе си. При обсъждане на новите проекти или разпределяне на задачите проявете активност. Заявете недвусмислено, че сте готови да се заемете с нещо по-сложно, че имате достатъчно знания, умения и идеи за да се справяте със заплетени казуси. От красноречието ви зависи да убедите шефа във възможностите си.

По същия начин реагирайте и в личния живот. Ако харесвате някого и искате да се сближите, дайте сигналите си ясно. Дори да не става дума за романтична връзка, а за приятелски отношения покажете, че сте ангажирани, заинтригувани и имате общи интереси.

Водолей

Няма да липсват емоции през тази седмица, но ако „скочите“ смело в поредната любовна авантюра, емоциите ще са по-скоро отрицателни. Някой от близкото делово обкръжение ще се опита да скъси разстоянието до вас. Личността вероятно е по-млада и доста напориста. Преценете много предпазливо и далновидно поведението си. Отказът е за предпочитане, независимо, че може все още да нямате постоянна връзка. И откажете така, че да не създавате възможност за интрига на работното място.

Ще е доста по-сложно за обвързаните представители на вашия знак. Споделете случката с любимия човек, за да си изгради представа на база вашите впечатления. Така ще намери правилен отговор в случай, че някой се опита да ви злепостави и да „отрови“ спокойните ви отношения.

Риби

Ароматът на есен ви прави мечтателни, романтични, на моменти даже меланхолични. Има дни, в които нямате желание да общувате с никого и подсъзнателно се изолирате от околните. Не прекалявайте с уединението, особено по време на работния процес. Колегите ви може да възприемат такова поведение съвършено погрешно и да ви обвинят в мързел, безотговорност или липса на екипност. Наблюдавайте обстановката и се старайте да взимате равностойно участие в текущите задачи.

У дома може и да си позволите лека ексцентричност, но ако сте прекалено пасивни спрямо практическите занимания няма да ви се размине без критики. Ориентирайте се към нещо лесно, например към оформяне на естетичните елементи от интериора. За вас ще е удоволствие, а за околните ще е приятна изненада.

Коментирай